SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Meciuri suspecte » Casele de pariuri au blocat câteva partide din prima etapă a Ligii Naționale masculine care la final s-au încheiat cu surprize uriașe

Duel între Nicu Negru și Gabriel Bujor (nr. 11), câștigat detașat de ultimul, care a marcat de 9 ori împotriva bucureștenilor FOTO sportpictures.eu
Duel între Nicu Negru și Gabriel Bujor (nr. 11), câștigat detașat de ultimul, care a marcat de 9 ori împotriva bucureștenilor FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2017 19:34

Prima etapă în Liga Națională masculină a detonat și primele bombe. Două dintre echipele care sunt cotate cu șanse la titlu au pierdut surprinzător în fața unor adversari mult mai slab cotați: HC Dobrogea Sud Constanța a pierdut pe teren propriu cu CSU Suceava, 23-29, iar HC Vaslui a trecut acasă de CSM București, 30-26!

Victoria outsiderilor, cotă 7!

HC Dobrogea Sud venea după câștigarea Supercupei României, contra campioanei Dinamo. Cu un antrenor nou pe banca tehnică, dublul campion mondial, francezul Christian Gaudin, Constanța a fost surclasată de moldovenii de la Suceava, 29-23!  Altă favorită, CSM București a pierdut la Vaslui, 26-30, deși acum o săptămână, în meci de pregătire, bucureștenii trecuseră de moldoveni cu 35-20!

Coincidență sau nu, ambele meciuri au fost blocate în ziua disputării la câteva dintre casele de pariuri. Deși cotele pe favorite au fost mici, de la început, 1.12-1.15, s-au pariat sume mari de bani pe victoria outsiderilor, miza înmulțindu-se în acest caz cu cota 7!  Asta a făcut casele să se protejeze și să blocheze partidele.

"Acum cum pierdem un meci nu putem fi acuzați că am jucat la pariuri! Duminică, la fotbal, Franța-Luxemburg s-a încheiat 0-0. A fost blat?", spune Ionuț Rudi Stănescu, președintele de la HC Dobrogea Sud Constanța. Oficialul constănțean chiar e patronul unei case de pariuri în Constanța, dar meciurile echipei de handbal de pe litoral nu intră niciodată în ofertă.

"Știu cum stau lucrurile, nu sunt un novice. Nu am cunoștință că meciul nostru ar fi fost blocat, dar cred că Suceava ne-a învins pentru că noi nu am tratat meciul serios. Am trimis de 12 ori mingea în bară, niciun jucător nu a jucat nimic, a fost o apatie generală. Nici în cele mai negre vise nu mă gândeam că ne va bate Suceava acasă", a adăugat Ionuț Rudi Stănescu.

"Ne-au surprins tactic!"

Și Bogdan Vasiliu, președintele secției de handbal de la CSM București, pune înfrângerea pe infatuarea jucătorilor săi. "S-au gândit că i-am bătut la 15 goluri acum o săptămână și că nu au ce să ne facă!

Dar uite că s-au apărat avansat și noi nu am știut să dejucăm această defensivă. Ne-am blocat și am pierdut fără emoții", a spus oficialul bucureștean.

Despre pariuri, Bogdan Vasiliu nu are cunoștințe. "Eu în viața mea nu am jucat și nu mă pricep. Mi-e greu să cred însă că jucătorii mei sunt în stare de așa ceva! Eu îi consider profesioniști. A fost doar o zi foarte proastă, în care nu ne-a mers nimic", a încheiat Vasiliu. 

Și Odorhei-Focșani, blocat!

Un alt meci cu cotele blocate a fost și partida dintre HC Odorhei și CSM Focșani. Gazdele erau superfavorite și s-au pariat sume mari de bani pe victoria lor. Mai multe case au ales să scoată din ofertă respectiva partidă, cu câteva ore înaintea de începerea disputei. 

"Noi am jucat la Constanța cu gândul să nu pierdem la scor, mai ales că aveam și ceva jucători accidentați. Până la urmă, a ieșit o victorie frumoasă. Băieții s-au mobilizat, au jucat fără presiune, pentru că nu aveau ce pierde"
Adrian Chiruț, antrenor CSU Suceava

Ca acum un sezon!

Sezonul trecut, în etapa a doua, HC Vaslui a trecut de CSM București, chiar în deplasare. Trupa lui Sandu Iacob a câștigat atunci cu 26-25, furnizând o altă mare surpriză. După acel eșec însă, bucureștenii au trecut de trei ori de echipa moldoveană, două din jocuri în play-off-ul sezonului trecut.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1662244237142669
Tataru Cosmin  •  05 Septembrie 2017, 12:20

cine a scris acest articol minte cu nerusinare, aceste meciuri nu au fost blocate de nici o casa de pariuri, daca este asa cum sustin ei sa spuna numele caselor de pariuri si sa iasa public sa zica ca este vorba de ceva suspect, lucrez in domeniu si stiu 100% ca nu au fost blocate de nici o casa de pariuri iar cel care a facut acest articol ar trebui sa fie sa suporte consecintele daca nu are dovezi care sa sustina aceste lucruri absurde care le-a scris.

kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  04 Septembrie 2017, 22:36
Postat de Stefan Patriche pe 04 Septembrie 2017, 20:01

M-am prăjit și eu cu Dobrogea Sud si CSM-ul, rușine hoților!

Eu cred ca e scenariu SF, Nea Drăgulin !! Meciurile s-au pierdut din prea multa ingamfare! In handbal daca nu joci constant bine, o iei ușor direct in moacă!! Eu asa cred ca s-a intamplat! Sigur ca organizatorii de pariuri blocheaza anumite meciuri! Altfel ar plati sume uriase.....

10211604063565289
Stefan Patriche  •  04 Septembrie 2017, 20:01

M-am prăjit și eu cu Dobrogea Sud si CSM-ul, rușine hoților!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează