SPORTURI  »  HANDBAL  »  MINAUR

Minaur și fără antrenor » Petru Pop nu a mai rezistat: ”Handbalul se practică în picioare, nu în genunchi”

Jucătorii de la Minaur, câți au mai rămas, salută publicul // Foto: HCM Minaur Baia Mare
Jucătorii de la Minaur, câți au mai rămas, salută publicul // Foto: HCM Minaur Baia Mare

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2016 00:00

Minaur moare câte puțin în fiecare zi. Echipa care câștiga în vară campionatul, după o pauză de 16 ani, e în moarte clinică de câteva luni.

Antrenorul danez Lars Walther a fost primul care a plecat, sătul de promisiunile conducătorilor maramureșeni. Echipa era angrenată în Liga Campionilor, dar șansele de calificare în "optimi" s-au evaporat după ce tot mai mulți handbaliști au ales să plece. Tot motivele financiare erau cauza.

Antrenorul Petru Pop, fostul secund al lui Walther, a încercat să gestioneze situația, și chiar a reușit. A ajuns însă în situația penibilă de a face deplasările, la meciuri, cu mașinile personale sau să aibă la meciuri o singură rezervă pe banca tehnică!

Ce a rămas din fosta campioană a fost preluat de CS Minaur, clubul de drept public finanțat de municipalitatea din Baia Mare. Foarte târziu însă.

La începutul acestei săptămâni, Petru Pop a anunțat și el că nu mai poate. "De când a plecat Lars Walther, am absorbit foarte multe nemulţumiri ale echipei, iar cu timpul s-au adunat. Acum echipa este cu salariile la zi, dar eu am ajuns la o limită. Handbalul se practică în picioare, nu în genunchi", a spus tehnicianul.

Minaur e pe locul 8 cu 5 etape înainte de terminarea sezonului regulat. Mai are șanse de a prinde play-off-ul, dar e foarte greu în condițiile în care echipa nu mai are antrenor și doar 8 jucători la dispoziție.

Ultimul plecat, ucraineanul Uros Vilovski. În plus, internaționalul Marius Sadoveac s-a accidentat și nu se mai poate conta pe el.  

Suporterii speră însă că, în ceasul al 12-lea, legenda Minaur să meagă mai departe!

"Îmi doresc ca echipa să se salveze de la retrogradare. Toată lumea și-a pierdut credibilitatea, dar băieții trebuie să lupte. Minaur se poate salva"
Petru Pop, fost antrenor Minaur

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează