SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Narcisa Lecușanu e categorică: ”Eu i-am vrut, ei nu m-au vrut! Nu voi mai candida niciodată!”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 21:24

Narcisa Lecușanu a declarat că a fost învinsă la alegeriel FRH de un sistem foarte bine pus la punct. ”Oamenii de handbal au crezut că e bine așa, vor continua. Pentru mine totul se oprește aici, acum era vremea mea”.

Narcisa Lecușanu a ratat șansa de a deveni prima femeie președinte în fruntea Federației Române de Handbal. Fosta mare internațională, vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, venea cu atuul de a fi membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal. Acest lucru nu a contat. Cluburile din țară au vrut continuitate.

- Narcisa, te așteptai la o luptă așa de strânsă?
- Sincer, m-am așteptat să fie o luptă pentru că știu ce s-a întâmplat în ultimul timp, telefoanele date prin spate, promisiuni. Însă mă bucur că a existat un tur doi și că în fața Adunării Generale am simțit că oamenii mă apreciază. E un lucru minunat pentru mine.

- Totuși, înfrângerea e dureroasă, la un singur vot...
- E decizia Adunării Generale, o respect. A fost un vor liber, un vot pe care l-au dat structurile și așa au decis să se întâmple. Au simțit că a fost bine așa în handbal, vor continua, nu-i nicio problemă pentru mine.

- Vei mai candida peste patru ani?

- Cu siguranță nu! Am zis că acum e șansa mea și mă simțeam pregătită. Eu i-am vrut, dar ei nu m-au vrut. Le urez succes, sper din suflet să le meargă bine și într-o zi să vedem niște campionate puternice! Nu ca acum, când Liga Națională feminină e branduită cu flori, iar cea a băieților cu zimbri. Ăsta nu e marketing!

- Ți s-a propus să colaborezi cu actuala conducere. Vei accepta?
- Nu am putut colabora în primii doi ani cât am fost vicepreședinte ales, mi-e greu să cred că voi colabora acum. Nu știu, vom vedea, va trebui să treacă puțin timp. Dar cum vedeți o colaborare atât timp cât am fost la două Congrese, unul european și unul internațional, și nu am făcut parte din nicio delegație a federației, deși am fost propusă să candidez în comisii? E ușor să declarăm, mai greu e să facem. Eu sunt omul căruia îi place să facă!

- Îți reproșezi că ai fi putut face o campanie mai agresivă, să mergi prin țară, să vorbești cu oamenii?

- Probabil că aș fi putut vorbi mai mult cu oamenii, deși știu că au fost telefoanele din spate ale unor politicieni. Robert Licu a spus că eu am făcut parte dintr-un guvern politic! Dar eu am făcut parte dintr-un guvern tehnocrat și am fost sunată de o mare sportivă, ministrul de atunci, Elisabeta Lipă, să fiu secretar de stat. Nu știu să mă fi sprijinit cineva politic. Am ajuns acolo și am reușit să-mi deschid orizontul și modul de abordare în ceea ce privește administrația centrală.

- Sugerezi că și acum politicul s-a implicat în alegeri?

- Da, am informații! E foarte bine că domnul Dedu are sprijinul ăsta. Probabil că și lucrurile acestea trebuie să funcționeze, mai ales că marea majoritate a structurilor sunt finanțate de autoritățile locale și vor să aibă un cuvânt de spus.

- Ai cerut să nu se intre cu telefoanele în cabinele de vot. A influențat acest lucru?

- Eu tocmai de aceea am avut acel mesaj către alegători. Mie nu trebuie să-mi confirme nimeni că m-a votat, nu am vrut, dar cred că de asta s-au pus cabinele. Să aibă securitate și libertate să se facă aceste fotografii. Asta e, până la urmă oamenii handbalului au decis ce vor ei.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează