SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Nebunie în Bănie! 5.000 de oameni au urmărit victoria dramatică a Craiovei cu Brest, în Cupa EHF

Foto: Dan Potor
Foto: Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2018 20:27

5.000 de oameni le-au purtat pe oltence spre victorie, 16-15. Franțuzoaicele de la Brest nu au mai dat gol în ultimele 11 minute și Craiova a revenit de la 11-15! 

Cea mai prețioasă victorie din istoria Craiovei. La prima sa participare în grupele Cupei EHF, SCM Craiova a trecut cu 16-15 de vicecampioana Franței, o echipă care are multe vedete în lot, inclusiv două campioane mondiale, Allison Pineau și Cleopatre Darleux!

De altfel, portarul Darleaux a fost omul meciului la Craiova, paradele sale exasperându-le pe oltence.

Cine ar fi crezut, după cum au jucat oltencele în prima parte, că la final Craiova va sărbători un mare succes? Gazdele au marcat doar 5 goluri în prima repriză. Noroc cu apărarea și cu portarul Iulia Dumanska. Nu le-au lăsat pe oaspete să se desprindă prea mult. Chiar și așa Brest avea 9-5!

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult în partea a doua. Vedeta Craiovei, Cristina Zamfir Florianu nu a prins deloc o zi bună, la fel extremele Elisei și Nikolici. Iar oltencele nu prea au găsit calea spre gol. SCM a revenit la 11-12, dar Brest s-a desprins iar la patru goluri, 11-15, profitând de ratările exasperante ale gazdelor

Pe margine, antrenorul Bogdan Burcea nu mai știa ce să facă. Fanii nu au renunțat însă. Și Craiova a renăscut. Ultimele 11 minute au fost de vis. Nu a mai primit gol și a marcat de cinci ori consecutiv! Când Patricia Vizitiu a marcat golul de 16-15, uralele fanilor s-au auzit și din stadionul Ion Oblemenco, aflat la 100 de metri distanță!

"O echipă încăpățânată!"

"Uluitor. Le mulțumim suporterilor noștri. Ei ne-au făcut să credem în noi până la capăt. Am revenit de două ori de la minus patru. Suntem foarte bucuroase acum, calificarea e mult mai aproape", a declarat Iulia Dumanska.

"Sunt multe lucruri de remarcat după o astfel de partidă. Dar cel mai important e suportul fanilor. Craiova a fost o echipă încăpățânată care nu s-a predat și pentru asta sunt extrem de fericit. Fetele au arătat atitudine, ambiție, au reușit să se impună în fața unei echipe extrem de valoroase. Sper ca și la Randers, în ultima etapă, să jucăm la fel", a declarat și Bogdan Burcea.

CLASAMENT GRUPA A
1. SCM Craiova 5 3 0 2 117-109 6
2. Brest Bretagne 5 3 0 2 109-101 6
3. Kuban Krasnodar 4 2 0 2 97-104 4
4. Randers HK 4 1 0 3 78-87 2
* primele două clasate se califică în "sferturi"
Kuban-Randers (duminică, ora 15:00)

SCM Craiova 16
Klicovac 3, Vizitiu 3, Elisei 2, Nikolici 2, Rădoi 2, Țicu 2, Florianu 1, Trifunovici 1.
Antrenor: Bogdan Burcea

Brest 15
Pineau 6, N Gouan 4, Copy 2, Marta Gonzalez 1, Stoiljkovici 1, Tissier 1.
Antrenor: Romain Corre

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
turcescu
turcescu  •  04 Februarie 2018, 18:28

Superb, dar sa va fie rusine ca nu transmiteti meciurile!

razvyyc
razvyyc  •  04 Februarie 2018, 09:22

Brasovenii l-au contestat vehement pe Burcea si au zis ca jocul se bazeaza pe Zamfir, uite ca Craiova poate castiga si fara aportul Cristinei! Craiova a urcat enorm sub Burcea, Brasovul coboara mult sub pretentiile exagerate ale suporterilor brasoveni (batuti acasa, 27-30 cu ultima clasata, Slatina). Brasovul a avut sub contract jucatoare importante si decisive (Bradeanu, Denisa Dedu, Pricopi, Cristina Zamfir), si-au batut joc de ele oferindu-le diminuari salariale.

razvyyc
razvyyc  •  04 Februarie 2018, 09:08

Cine ar fi crezut ca o sa intoarca meciul? Cine ar fi crezut ca Vizitiu poate fi atat de decisiva? Astfel de meciuri aduc publicul la sala si-l tin langa echipa. Sezonul trecut, Craiova juca meciuri importante cu 100-200 spectatori in sala, aveau nevoie de meciuri internationale si de astfel de victorii pentru a aduce publicul mai aproape.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează