SPORTURI  »  HANDBAL  »  ADVERSAR

Norvegia este adversara României din grupa a 6-a preliminară a CE din 2014, calificată la turneul final

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 martie 2014 22:12

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a învins, miercuri, pe teren propriu, reprezentativa Belarusului, cu scorul de 33-29 (16-13), în grupa a 6-a preliminară a CE din 2014, din care mai face parte şi România, calificându-se la turneul final.

Naţionala Norvegiei a acumulat 6 puncte după victoria cu Belarus, echipă pe care o va întâlni şi duminică, în ultimul meci al nordicelor din grupă. Însă, indiferent de scorul acelei partide, nordicele sunt calificate la turneul final al CE din Ungaria şi Croaţia, în condiţiile în care din grupa a 6-a mai face parte doar România, atât tricolorele, cât şi Belarus, având 0 puncte, iar primele două clasate se califică la turneul final, informează Mediafax.

Norvegia este prima echipă calificată la turneul final din preliminarii.
România a fost învinsă de Norvegia în primele două partide din grupa a 6-a, disputate în octombrie 2013, cu 25-23 şi 30-18.

Tricolorele vor întâlni Belarus în 11-12, respectiv 15 iunie, în lupta pentru al doilea loc calificant din grupa a 6-a la turneul final.


Naţionala antrenată de Gheorghe Tadici se află la Baia Mare şi pregăteşte partidele amicale cu Germania, de vineri şi sâmbătă.

Ulterior acestei acţiuni, tricolorele vor mai avea o scurtă reunire, între 14 şi 17 aprilie, pentru ca în 1 iunie lotul să fie convocat pentru meciurile oficiale cu Belarus.

La startul preliminariilor CE din 2014 se află 26 de echipe împărţite în cinci grupe de câte patru echipe şi două grupe de câte trei echipe, din care primele două clasate se vor califica la turneul final.


La turneul final, programat între 7-21 decembrie 2014, sunt calificate direct echipele naţiunilor organizatoare, adică Ungaria şi Croaţia.

Oraşele-gazdă ale partidelor de la turneul final sunt Budapesta, Debrecen şi Gyor (în Ungaria), respectiv Zagreb, Varadzin şi Porec (Croaţia).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
neludum
neludum  •  27 Martie 2014, 19:58

Daca nu luam 3 puncte din 4 cu Belarus ,ce sa cautam la turneul final ?

blue_man
blue_man  •  26 Martie 2014, 23:39

presimt ca in retur,Norvegia nu se vor agita prea tare si daca cumva scot gazdele un punct cel putin,sa vedeti atunci ce emotii vom avea noi contra Belarus in meciurile directe..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează