SPORTURI  »  HANDBAL  »  FOTE 2017

Nu e aur, e argint! Naționala de junioare a României a pierdut finala cu Ungaria la FOTE 2017

Articol de - Publicat sambata, 29 iulie 2017 18:48

România a pierdut finala la FOTE 2017 în fața echipei țării gazdă, Ungaria, 23-30, pe care o bătuse în grupă cu 23-20.

Naționala de junioare a României a ratat astăzi, la Gyor, șansa de a câștiga titlul la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Handbalistele sub 17 ani au pierdut finala mare în fața țării gazdă, Ungaria, 23-30.

Învinse în grupa preliminară de românce, 23-20, unguroaicele și-au luat acum toate măsurile. Au jucat mult mai determinate, tare, de multe ori peste limita regulamentului. Susținute de 3.000 de fani în "Audi Arena", dar avantajate de multe ori și de deciziile arbitrelor Maja Andjelici și Dusica Djordjevici, din Serbia, gazdele au fost mai mereu cu un pas înaintea româncelor.

După 16-13, România a început foarte prost repriza a doua. În primele 9 minute a marcat un singur gol și a primit 8, dând posibilitatea gazdelor să se ducă la 10 lungimi avans! Echipa pregătită de Ion Ivan și Marius Dănuleț, supervizată de antrenorul federal, fosta mare handbalistă Steluța Luca, a dat ceva speranțe puținilor suporteri români din tribune.

Vreme de 12 minute portarul Andreea Chetraru a închis poarta, iar Andreea Popa, Andreea Târșoagă, Isabela Dragnea, Denisa Vâlcan, nume de care vom mai auzi cu siguranță în următorii ani, au înscris de 6 ori consecutiv.

A fost însă prea târziu, România nu a mai putut face nimic, iar fetele au trebuit să se mulțumească doar cu argintul.

E prima medalie câștigată de o generație care bifează cu bine prima competiție la care participă, o generație care visează să ajungă pe podium și la Jocurile Olimpice peste 7 ani! 

Urmează Europenele

Naționala sub 17 ani a României va participa, între 10 și 20 august, la Campionatul European de la Mihalovce (Slovacia). "Tricolorele" fac parte din grupa B, alături de Franța, Suedia și Cehia. Franța a participat și ea la FOTE 2017 și a terminat pe 5.

România a cucerit o singură medalie la această categorie de vârstă, la Europene. S-a întâmplat la chiar prima ediție, în 2005, când generația Cristinei Neagu, a Adrianei Țăcălie, Patriciei Vizitiu sau Nicoletei Dincă pierdea finala competiției în fața Danemarcei, 26-29. 

5 a fost locul ocupat de România la precedenta ediție a FOTE, în 2015, la Tbilisi (Georgia)

Lotul României la FOTE 2017

Andreea Chetraru, Diana Ciucă, Cristina Ciaușescu - portari, Ioana Bălăceanu, Monica Bărăbaș, Isabela Dragnea, Marina Ilie, Ștefania Jipa, Iuliana Marin, Patricia Moraru, Irina Neacșu, Andra Moroianu, Andreea Popa, Andreea Târșoagă, Denisa Vâlcean - jucătoare de câmp
Antrenori: Ion Ivan, Marius Dănuleț, Ildiko Barbu

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
magura
magura  •  01 August 2017, 00:14

Exact!

887888274661367
Pompiliu Bota  •  29 Iulie 2017, 19:23

Oare de handbal e vorba ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează