SPORTURI  »  HANDBAL  »  UNIREA SLOBOZIA

O campioană mondială la U17 va juca în Liga Națională: "Sper să scap de ghinioane"

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 12:12

Handbalista Daniela Corban, campioană mondială de junioare în 2014, cu generația 96-97, va evolua în sezonul viitor la Unirea Slobozia. Două jucătoare din echipa campioană mondială nu și-au găsit echipă.

Generația 1996-1997 a obținut rezultate excelente pe plan internațional. Campioane mondiale la U17, în 2014, în Macedonia, fetele au adăugat o medalie mondială de bronz la U19, în 2016, în Rusia. Aceste rezultate au dus însă, pentru fetele care se pregăteau la Centrul Național de Excelență, de la Rm. Vâlcea, la niște grile de transfer foarte mari. Și deși aveau valoare, și oferte, cluburile nu au avut bani să le aducă!

E și cazul Danielei Corban, 21 de ani, centrul "naționalei" României, care a avut inițial o grilă de 18.000 de euro. După un sezon în liga a doua, la Slatina, Dana a fost dorită sezonul trecut de Mariana Târcă, la Corona Brașov. Ardelenii au plătit pentru un împrumut pe un an contravalorea a o cincime din grilă. Spre neșansa ei însă, după mai puțin de două luni, Corban s-a accidentat. "La încălzire, la partida cu germancele de la Bietigheim, în Cupa EHF, mi-a fugit genunchiul drept. Același la care mai suferisem o operație cu două sezoane în urmă", a declarat Dana.

Două operații la același genunchi

A trebuit iar să suporte o intervenție chirurgicală de ligamente, care o ține pe tușă și acum. "Sper să fi scăpat, în sfârșit, de ghinioane. Am făcut tot cantonamentul cu Unirea Slobozia, echipa care s-a arătat interesată de mine. Mai trebuie acum să stau o lună în sala de forță, să mai pun masă musculară, și apoi pot să intru să joc", a adăugat Corban.

Unirea Slobozia are acum trei jucătoare din echipa care a câștigat titlul mondial, pe lângă Corban evoluând la echipa lui Dumitru Muși și portarul Mădălina Ion, și interul dreapta Alina Ilie.

"Am ales Slobozia pentru că știu că voi lucra cu domnul Muși. Întotdeauna a ajutat jucătoarele tinere, le-a corectat greșelile și le-a dat încredere. Sunt optimistă că totul va fi bine", spune Dana, care parcă nu mai are răbdare să pună mâna pe minge. "Îmi doresc foarte mult să intru, zic că pot, dar mai trebuie să am o lună răbdare. Să nu stric ceea ce am făcut până acum", a încheiat Corban. 

18 goluria marcat Daniela Corban la Mondialul din 2014, când România a cucerit aurul

13 în prima Ligă, una la Buducnost

Din generația 96-97 care în 2014 câștiga titlul mondial, la Ohrid, în Macedonia, 13 fete vor evolua din sezonul acesta în prima ligă. Asta pentru că CSM Slatina, unde evoluează Lorena Ostase și Iulia Andrei, dar și Rapid (Oana Bucă) au promovat. Bianca Bazaliu (CSM București) și Cristina Laslo, care a plecat la Buducnost Podgorica, sunt cele mai cunoscute handbaliste ale acestei generații.

Singurele fete care nu vor evolua în prima ligă sunt extremele Alexandra Carasol, ultima dată la Steaua, și Florența Ilie, ultima dată la Dinamo, echipă care s-a desființat. În rest, celelalte handbaliste vor evolua la U. Cluj (Alexandra Dindiligan, Sonia Vasiliu), Danubius Galați (Andreea Taivan), HC Zalău (Dana Abed-Kader), HCM Rm. Vâlcea (Florentina Craiu) și Corona Brașov (Isabela Roșca).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează