SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Obiectiv: primul loc! "Tricolorele" s-au reunit, însă există și probleme de lot

Articol de - Publicat duminica, 27 mai 2018 13:25

Naționala feminină a României s-a reunit sâmbătă în vederea ultimelor două meciuri din preliminariile Euro 2018. ”Tricolorele” au nevoie de 3 puncte din 4.

La capătul unui sezon epuizant, "tricolorele" mai au de jucat două partide oficiale până să intre în vacanță. Sunt meciurile cu Austria, în deplasare, pe 31 mai, și cu Portugalia, la Buzău, pe 3 iunie, în preliminariile CE 2018.

Cu calificarea aproape acontată, obiectivul jucătoarelor antrenate de Ambros Martin rămâne obținerea primului loc în grupă, cel care le va conferi statutul de favorite la tragerea la sorți a grupelor de la turneul ffinal din Franța.

"Ne dorim să câștigăm ultimele meciuri pentru a încheia acest sezon foarte bine. Ne-am adunat să muncim, să dăm totul. Obiectivul rămâne, bineînțeles, primul loc în grupă", a declarat căpitanul Valentina Elisei Ardean.

Probleme de lot

Convocată în premieră la echipa naționala, interul Larisa Tămaș nu a putut merge la reunire, zălăuanca având probleme medicale. Mădălina Zamfirescu și Gabriela Perianu sunt și ele indisponibile.

În afară de consacratele Dedu, Dumanska, Neagu, Elisei, Buceschi, Geiger, Udriștoiu, Laszlo, Dragut sau Pintea, Ambros Martin a convocat și jucătoare noi, care au impresionat în acest sezon. Este vorba de centrul Ana Maria Țicu, jucătoarea cu evoluții excelente în Cupa EHF, dar și pe Andreea Adespii (HCM Rm. Vâlcea) sau Daniela Rațiu (CSM Bistrița). Paula Vișan (HC Zalău), Cristina Florică, Laura Pristăviță, Laura Popa și Raluca Băcăoanu confirmă și ele și fac parte din lotul pentru dubla cu Austria și Portugalia. 

CLASAMENT GRUPA 4
1. România 4 3 0 1 119-96 6
2. Austria 4 3 0 1 113-115 6
3. Rusia 4 2 0 2 112-103 4
4. Portugalia 4 0 0 4 95-125 0
primele două clasate se califică direct la turneul final
Ultimele partide: Portugalia-Rusia, Austria-România (31 mai), Rusia-Austria, România-Portugalia (3 iunie)

"Austria a învins Rusia pe teren propriu și asta demonstrează că nu sunt o echipă de neglijat. Trebuie să tratăm jocul foarte serios. Mereu am avut meciuri grele cu ele" Denisa Dedu, portar România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10153279648987449
Intunerikuss Intunerikuss  •  27 Mai 2018, 15:32

Pai,joaca cu Portugalia amandoua meciurile sau unul cu Austria? Ca nu inteleg!?

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Mai 2018, 14:50

Ursescu, treci la tabla si corecteaza doua chestii : adversarele din cele doua matchuri ramase + clasamentul (acel copy paste este incomplet). Hai, ca poti, daca iei 5 in teza treci clasa inca un an.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează