SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

OPINIE GSP Ce facem cu dezastrul din Ligă pentru CSM București? Ce s-a văzut e drastic: "Nicio ideea tactică, schimbări de neînțeles, avem apărare pentru Cisnădie, nu de Ligă! Cea mai slabă prestație dintotdeauna"

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 11:59

Explicațiile celei de-a 11-a înfrângeri suferite duminică seara în Liga Campionilor, de CSM București, 22-25 la Nykobing, cu campioana Danemarcei.

Dintre toate înfrângerile suferite până acum în Liga Campionilor de CSM București, cea de duminică seara a fost cea mai suprinzătoare. Campioana României a mai pierdut meciuri și va mai pierde, dar nu a făcut-o niciodată de maniera lamentabilă de la Nykobing.

Nici când Gyor-ul le-a scos din sală acum două sezoane, la acel 33-25, parcă echipa nu a jucat atât de rău! Pierdea în fața deținătoarei Ligii Campionilor. Duminică seara  nu am văzut nimic la campioana României. Nicio ideea tactică, nicio viziune. Asta în fața unei echipe de pluton care nu are mari valori individuale, care în vară, după ce a câștigat campionatul în Danemarca, a trebuit să schimbe toată echipa. Fetele au plecat la mai bine!

Locul 7 în Danemarca, Nykobing a pierdut la Ljubljana, are trei înfrângeri în primele 7 etape din Danemarca, dar a trecut de CSM? Cum e posibil?

Prea multă încredere

Jucătoarele CSM-ului au intrat pe teren mai mult decât încrezătoare. Cele 9 victorii la scor care precedaseră disputa de la Nykobing, le-a dat mai mult oxigen decât puteau respira! Mentalitatea românească, dar cand lotul e compus din 80% jucătoare străine, iar pe bancă ai o antrenoare daneză, nu mai putem spune nici măcar asta. Care ne place atât de mult! Am spus când am văzut grupa CSM-ului în Ligă, că bucureștencele nu vor putea să-și dea seama de valoarea lor decât după prima fază a grupelor. Adversarii sunt prea modești. Uite că și-au dat seama mai repede decât se așteptau și ele.

Atitudinea a lăsat de dorit

La meciul cu Nykobing pe teren a intrat o echipă de vedete, care nu au fost prea dornice să transpire la fel de mult cum au făcut-o danezele. Replierea echipei a fost una sub orice critică, la jocul în mare viteză al celor de la Nykobing ”tigroaicele” neavând soluții.

Schimbările antrenoarei Helle Thomsen au fost, și ele, unele de neînțeles. Cum să o schimbi pe Iulia Curea, cum să le ții atât de mult în teren pe Kurtovic, pe Hagman, pe Neagu, în condițiile în care jocul lor a fost slab, chiar foarte slab. Helle Thomsen nu a avut niciodată atâtea vedete pe metru pătrat, la echipele pe care le-a antrenat. Și nu știe încă să gestioneze situația. Câteodată pare că face schimbări de dragul de a nu le supăra pe fete, de a le da posibilitatea tuturor să joace la fel de mult!

Neagu-dependență?

Când a adus-o în vară pe Cristina Neagu, indiscutabil cea mai bună jucătoare din lume, CSM a crezut că se vor rezolva toate problemele. Cristina a jucat excelent până duminică seara. La Nykobing, interul stânga a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani. Ce s-a întâmplat atunci? Antrenoarea Helle Thomsen nu a avut o soluție de rezervă! A ținut-o pe Neagu în teren aproape tot meciul, îngropând-o și mai mult în greșelile ei. CSM începe să devină dependentă de Cristina, așa cum o face de mult timp ”naționala” României. Numai că la CSM, mai sunt jucătoare care pot face jocul, așa cum s-a întâmplat până la venirea Cristinei. Mi se pare doar mie sau de când a venit Neagu Isabelle Gullden nu mai e cea din sezoanele trecute?

Apărarea, o mare problemă!

Scorul de la Nykobing este unul mincinos. Danezele au câștigat abia pe final, și la doar trei goluri diferență! Asta în condițiile în care Paula Ungureanu a scos nu mai puțin de 17 mingi! Dintre acestea, mai mult de jumătate sunt în situații de unu la unu. Zece mingi mai mult decât portărițele danezele a scos Paula. Și ce folos?
Apărarea în fața ei a fost pe nicăieri. Adusă ca înlocuitoare la Linnea Torstensson sau Aurelia Brădeanu, suedeza Sabina Jacobsen e o soluție pentru meciurile cu Rapid, cu Cisnădie, cu Brașov sau Vâlcea. În Liga Campionilor însă, e mai greu. E jucătoarea cerută expres de Helle Thomsen care trebuie să joace și atunci când are două eliminări de două minute și se apără cu mănuși, în continuare, pentru a nu primi cartonașul roșu! După meciul de duminică Jacobsen și Line Jorgensen au dureri de coloană probabil după depășirile făcute de Kristina Kristiansen.

Trezirea la realitate

Înfrângerea din Danemarca e dușul rece care ar veni la timp? Pe CSM le așteaptă un program infernal în grupa principală din care vor veni Gyor, Rostov Don și Midtjylland. Există posibilitatea să termine chiar pe locul 4 în grupă, ceea ce în ”sferturi” le-ar scoate Vardar Skopje în cale. La fel de probabil e ca CSM să câștige tot și să termine pe primul loc. Asta numai dacă nu se mai fac greșelile din Danemarca.

Luând în calcul parcursul din sezoanele trecute, ar trebui să nu ne sperie faptul că CSM nu va prinde Final Four-ul de la Budapesta. În 2016, când a câștigat Liga, CSM a pierdut 5 meciuri până ăn ”sferturi”, iar sezonul trecut 4!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
dedoru
dedoru  •  24 Octombrie 2017, 18:32

Prima infrangere si toata lumea sare cu oistea in gard. Ca fetele nu sunt bune, ca antrenorul e slab... Sa va fie rusine. Echipa asta e fruntea Romaniei si trebuie sustinuta. Cine a jucat handbal, ca mine, stie ca sunt zile in care nu iti iese nimic. Nu exista nici o explicatie. Aceiasi pregatire, aceiasi echipa, dar nimic nu se leaga. Asta a fost impresia mea despre meci. Fetele se vor califica fara probleme in rundul urmator. Hai CSM, precum hai si Craiova si Zalau. De fapt CSM-ul e "united nations". Craiova si Zalaul sun mai romanesti si le iubesc mai mult. Hai fetele!

1527160934267499
Radu Vasilescu  •  24 Octombrie 2017, 14:02

CSM- ul handbal fete este o construcție ,,de laborator,, addică propagandă politică ptr.,,moldoveanca,,de la primărie+ salarii uriașe ptr.președinta clubului,o fostă mare sportivă dar nu cred absolut de loc că bucureștenii trebuie sa- i plătească acest salariu( nu- l meritä absolut de loc)si încă câțiva ,,trepăduși,,pesediști ce s- au,,lipit,,de această construcție păguboasă! Suporteri= zero! Copiii si salariatele salariații din primărie nu reacționează de loc la urletele crainicului ce însoțește echipa!La ultimul meci de handbal transmis la TV se văfd clar in imagini doamne elegante cu vârste de peste 40 de ani care privesc inexpresiv un meci de handbal ce nu le spune nimic,absolut nimic!Cine sunt aceste doamne,cine le- a ,,adus,,la sală?La ce ,,departamente,,din primărie au primit sarcini de serviciu( ca pe vremea cizmarului) să vină la sala și să susțină,aiurea,echipa de aur(??????)a handbalului feminin?Deci ,HCM- ul este o construcție pe picioare de lut,veți vedea!Apoi,priviți jocul de ansamblu al echipei: lipsă totală de imaginație,scheme repetabile la infinit,fără productivitate!Rezultă: antrenoare modestă,f.f.f.modestă!Aceastăc echipa va muri precum Chimia Rm.Vælcea!La fel și cea de handbal masculin!De ce?Ptr.ca va veni vremea când bucureștenii nu vor mai accepta ca din banii lor să se ghiftuiască politrucii pesedisti și trepădușii lor!

florisking
florisking  •  23 Octombrie 2017, 20:38

eu cred ca antrenoarea csm-ului(Helle Thomsen), a facut un mic cadou conationalior, normal ca ajutata de unele fete din echipa. greu de crezut ca se poate castiga un meci, doar cu 2 jucatori, ''mulle''(kristiansen) si pivotul. ,,tatuata,, nu mai joaca de 2-3 ani handbal de liga campionilor. castiga csm-ul returul cu 5-7 goluri si uitam de cadoul facut danezelor(sa speram ca se califica si nykobing,cu punctele astea).

Vezi toate comentariile (15)
Comentează