SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / PRELIMINARIILE CE 2018 / RUSIA - ROMÂNIA 30-25

Înfrângere clară pentru Neagu și compania în fața Rusiei » Cum se poate califica România la Campionatul European

Crina Pintea a fost una dintre jucătoarele care au evoluat curajos în meciul de azi FOTO Marius Ionescu
Crina Pintea a fost una dintre jucătoarele care au evoluat curajos în meciul de azi FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 21 martie 2018 19:49

Primul meci oficial după eșecul de la Mondialul german, acolo unde România a ocupat doar locul 10, nu a fost prea bun pentru "tricolore". În disputa de la Togliatti, Neagu și compania nu au dat deloc emoții campioanei olimpice Rusia, echipa lui Trefilov impunându-se clar cu 30-25.

E adevărat că miza era una mult mai mare pentru rusoaice, după ce pierduseră în fața Austriei, în grupa a patra de calificare. Un dublu eșec în partidele cu România le-ar fi scos pe gazde din cursa pentru calificare, ceea ce ar fi însemnat un dezastru pentru handbalul rus.

Dmitrieva show

În aceste condiții, rusoaicele au părut mult mai motivate și determinate. Centrul Daria Dmitrieva, considerată una dintre cele mai bune handbaliste la ora actuală, a luat jocul pe cont propriu în prima repriză.

Apărararea României nu a putut-o bloca în niciun moment, iar Rusia s-a distanțat la 8-4 și 14-8. Lovite în orgoliul propriu, Cristina Neagu și Crina Pintea au încercat să arate o altă față. Și România a jucat altceva de la 15-10. Cel puțin în faza de atac. Până la pauză au mai rămas doar două goluri de recuperat, 15-17.

Ratări exasperante și doi greci amețiți

În partea a doua, jocul a continuat cu Rusia dictând ritmul. Neagu a fost supravegheată mult mai atent, iar România a început să aibă probleme în atac.
Elisei s-a accidentat și ea, iar greul a căzut pe defensivă. "Tricolorele" s-au apărat mai exact, au arătat mai multă determinare. Dar diferența a crescut pentru că România a ratat exasperant, din situații de unu la unu!

Nici arbitrajul nu a fost deloc unul echidistant, grecii Chaskis și Tsakonas trecând cu vederea multe greșeli ale rusoaicelor, mai aleși "pașii" Dariei Dmitrieva. Ambros Martin le-a cerut socoteală la final, dar totul era tardiv. Rusia s-a impus clar cu 30-25, iar România trebuie să câștige duminică, la Cluj Napoca, pentru a obține calificarea matematică la turneul final din Franța, din decembrie. 

Rusia 30
Dmitrieva 10, Samokina 5, Vedekina 4, Maslova 3, Managarova 2, Snopova 2, Kuznețova 2, Frolova 1, Makeeva 1. Antrenor: Evgheni Trefilov
România 25
Neagu 9, Dragut 3, Pintea 3, Iuganu-Popa 3, Buceschi 2, Chiper 2, Elisei 2, Laslo 1. Antrenor: Ambros Martin

9 aruncăridin situație de 1 la 1 au ratat "tricolorele" la Togliatti, între care și două aruncări de la 7 metri

0 contraatacuria reușit România în fața Rusiei, rusoaicele repliindu-se excelent

Victorie, calificare, primul loc

"Tricolorele" pot să-și ia revanșa în fața Rusiei duminică, la Cluj Napoca. Româncele așteaptă în tribune sprijinul a 6.000 de spectatori și speră ca la finalul meciului să sărbătorească deja calificarea la Euro 2018.

Dacă va câștiga la Cluj, România va avea aproape asigurat și primul loc în grupă, ceea ce îi va conferi statutul de cap de serie la tragerea la sorți a grupelor la turneul final. La Cluj, România a învins, cu alte ocazii, două foste campioane mondiale: Brazilia și Norvegia.

clasament

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
maxp
maxp  •  23 Martie 2018, 11:22
Postat de razvyyc pe 22 Martie 2018, 07:33

Nimic nu-i transat. Daca Romania pierde returul cu Rusia (sanse mari, la cum aratam), atunci romancele vor fi nevoite sa bata Austria in deplasare pentru o calificare de pe locul 2.

Adevarul e ca ar fi chiar o performanta sa pierdem si meciul cu Rusia si cel cu Austria. Nu cred ca se pune problema, iar eu cred ca batem Rusia la Cluj, e meciul pe care ne bazam din aceasta dubla mansa, Rusia va veni si ea dupa o deplasare lunga. Dar in orice caz, nu cred ca s-ar pune problema sa nu batem Austria, sa nu exageram.

ceaiuri
ceaiuri  •  22 Martie 2018, 14:57

asteptam ca in urmat meci acest mare antrenor sa-si faca si meseria(norocul nostru este ca am invins austria categoric si la nr de puncte egal,golaverajul conteaza)cu toate ca singura varianta e victoria(un egal sau o infrangere complica mult sansa calificarii)daca nu i-l punem pe dedu..antrenor

razvyyc
razvyyc  •  22 Martie 2018, 07:33
Postat de maxp pe 22 Martie 2018, 01:19

Se califica toate locurile 2, plus cel mai bun loc 3. Nu stiu de unde concluzia ca Rusia ar fi fost scoasa din lupta cu o dubla infrangere cu Romania, ajungeau intr-o situatie incomoda intr-adevar, depindeau de rezultatul Austria-Romania, dar in care echipa de care aveau nevoie sa fie ajutate pornea tot ca favorita certa si asta daca Austria nu se incurca deloc cu Portugalia, ceea ce nu e un lucru absolut deloc cert. Altfel, tot ce aveau nevoie era victorie la 3 goluri acasa cu Austria, teoretic o simpla formalitate. Acum e destul de clar, Romania si Rusia merg in mod normal lejer la Europene.

Nimic nu-i transat. Daca Romania pierde returul cu Rusia (sanse mari, la cum aratam), atunci romancele vor fi nevoite sa bata Austria in deplasare pentru o calificare de pe locul 2.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează