SPORTURI  »  HANDBAL  »  VICTORIE

România a învins Angola 30-26 în turneul de la Kecskemet

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 08 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 08 august 2014 18:54

Naţionala feminină a României a început cu dreptul turneul din Ungaria, acolo unde participă alături de campioana Africii, Angola, dar şi de selecţionatele A şi B ale Ungariei.

Vineri, în primul meci, "tricolorele" au depăşit Angola cu 30-26 (17-13), dar jocul nu l-a mulţumit pe selecţionerul Gheorghe Tadici. "Am avut nu mai puţin de 14 ratări de unu la unu cu portarul! Nici apărarea nu a funcţionat cum trebuie, la fel linia de 9 metri. Dar, e pe unde scuzabil, fetele vin după perioada de acumulări fizice, cantonamente, şi nu au jocuri în picioare", a declarat Gheorghe Tadici.

Ada Nechita, Cristina Zamfir şi Dana Băbeanu s-au accidentat. "Băbeanu nu a jucat deloc, a suferit o ruptură fibrilară la antrenament, Nechita a jucat 12 minute după care a suferit o contuzie, iar Zamfir are şi ea o entorsă destul de gravă", a detaliat Tadici.

Antrenorul României a pus la plusuri jocul pivoţilor, dar şi poarta. "Ambii portari au apărat foarte bine, atît Ungureanu, cît şi Paşca".

Au marcat pentru România: Chiper 6 goluri, Elisei Ardean 4, Manea 4, Hotea 3, Nechita 3, Chintoan 3, Zamfir 3, Perianu 1, Brădeanu 1, Oltean 1, Tudor 1.
Sîmbătă, România joacă împotriva Ungariei B, de la ora 19:30, iar duminică, de la ora 17:30, va avea loc derbyul turneului, cu prima echipă a Ungariei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
glorie
glorie  •  08 August 2014, 22:22

Ma bucur ca a chemat-o pe Chintoan, dar tot nu avem inter dreapta!!!!! Chiar nu vede Tadici ca dupa Tacalie si aceste noi jucatoare sunt la fel de slabe? Iar Zamfir sau Zanfir ce cauta? Nu e o aruncatoare de top. Iar stam in Neagu. Nici Babeanu nu-mi prea place. Pe astea contam? Asa nu mai luam medalie decat cu cantonament si forma buna. Trebuie ca Baia Mare si Bucuresti sa promoveze romance. Sunt si de varsta mai mare, nu doar Perianu, Constantinescu si altele. Care merita sa fie adunate intr-o echipa. Generatia lui Zanfir si Babeanu, pur si simplu nu s-au dezvoltat. A doua chiar a fost la Oltchim.

magura
magura  •  08 August 2014, 21:49

E bine ca ne verificam potentialul.

solomon_i
solomon_i  •  08 August 2014, 19:57

Bine Romania ! Turneu cam...slabut !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează