SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATELE EUROPENE U19

România a învins Suedia la CE feminin Under 19 » Când se joacă meciul decisiv pentru calificare

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2017 18:35

Tricolorele” au trecut peste înfrângerea cu Ungaria și au învins Suedia, scor 26-23. Calificarea se joacă în ultimul meci, cu Olanda.

"Naționala" de tineret a României a reușit, vineri, prima victorie în grupa A la Campionatul European din Slovenia. După înfrângerea în fața Ungariei, 21-26, "tricolorele" au întâlnit în meciul al doilea Suedia. Nordicele pierduseră și ele primul joc, 23-26 cu Olanda, astfel că formația care pierdea își lua adio de la calificare.

Româncele au început bine, au condus cu 3-0 și 4-1, dar apoi Suedia a preluat controlul și au mers la vestiare în avantaj: 13-11. Echipa pregătită de Ion Crăciun a intrat în partea a doua mult mai motivată și a trecut din nou în avantaj, 14-13. Nu a mai predat inițiativa, deși pe final au fost emoții mari!

La 24-23, cu două minute și jumătate până la final, România a rămas în doar cinci jucătoare, a doua eliminare primită pentru o schimbare greșită! A intervenit de fiecare dată însă MVP-ul meciului, portarul brașovean Daciana Hosu, care a avut în partea a doua nu mai puțin de 12 intervenții salvatoare. Evoluții bune au avut şi pivotul Teodora Popescu, dar și extrema dreapta Alexandra Badea. 

Cu calificarea pe masă

Meciul decisiv pentru românce va avea loc duminică, de la ora 16:00, contra Olandei. "Portocaliile" au pierdut clar disputa de ieri, cu Ungaria, 26-34, rezultat care avantajează România. "Tricolorele" sunt avantajate și în caz de egalitate. Olanda nu a obținut până acum, la această generație, rezultate notabile, doar un loc 12 la CE under 17, necalificându-se la Mondialul sub 18 ani. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează