SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

România are meci cu campioana mondială Norvegia, însă Cristina Neagu e cu gândul la calificarea la JO: "Acelea sunt meciurile care contează"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2016 14:09

Cristina Neagu a declarat, luni, că partidele cu campioana mondială Norvegia, din preliminariile CE din 2016, sunt importante, însă ţinta naţionalei României este calificarea la JO de la Rio.

"Jucăm cu campioana mondială, echipa aflată la cel mai înalt nivel în ultimul deceniu, cel puţin de când eu joc la acest nivel. Ne dorim enorm să învingem Norvegia, cu atât mai mult cu cât vom juca în faţa a 7.200 de fani, aici la Cluj. Dar, să fim realişti: nu am bătut niciodată Norvegia într-un meci oficial.

Asta nu înseamnă că plecăm cu gândul la înfrângere, iar dacă se va întâmpla nu trebuie privit ca fiind un dezastru, pentru că ţinta noastră este calificarea la Jocurile Olimpice, aşa că, inevitabil, toate gândurile noastre merg spre turneul preolimpic din Danemarca. Acelea sunt meciurile care contează cu adevărat", a declarat Cristina Neagu pentru agenția de presă News.ro.

Interul stânga al naţionalei consideră că din cele două meciuri cu Norvegia, programate miercuri, la Cluj-Napoca, şi duminică, la Stavanger, primul este cel în care tricolorele au şanse mai mari de victorie.

"Este altceva să joci acasă, aici oricare din noi trage mai tare, avem în spate mii de oameni şi meciul va avea şi o componentă emoţională. Cred că şansele noastre la victorie sunt mai mari în acest prim meci" Cristina Neagu

Meciul tur cu Norvegia din grupa 1 a preliminariilor CE din 2016 va avea loc, miercuri, de la ora 20.00, iar partida retur, în 13 martie, la Stavanger, de la ora 19.00. Înaintea acestei duble, Norvegia şi România au câte 4 puncte, pe primele două locuri, iar Belarus şi Lituania, pe poziţiile 3-4, au 0 puncte.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează