SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL FEMININ

România, OUT de la Mondialul de handbal » Cele 4 MOTIVE din spatele înfrângerii dramatice contra Cehiei

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat luni, 11 decembrie 2017 20:20

România a fost eliminată în optimile de finală ale Mondialului de handbal, scor 27-28, de Cehia, deși pornea ca mare favorită. Jocul României nu a funcționat per-ansamblu, însă 4 lucruri au ieșit în evidență. 

Poarta

Denisa Dedu a prins cea mai slabă zi de la acest turneu. Cehoaicele au reușit să marcheze în prima parte 6 goluri, fără ca portărița noastră să pareze vreo lovitură. Iulia Dumanska a fost mult mai activă în partea secundă, având 7 parade, insuficiente însă.

Extremele

 Valentina Ardean-Elisei a făcut un meci slab, terminând partida cu un singur gol marcat. În plus, cu 3 minute înaintea finulului de meci, Elisei a ratat din situație de 1 la 1 cu portarul advers, la scorul de 25-25. Nici Aneta Udriștoiu nu s-a ridicat la nivelul momentului, cu doar 2 reușite. 

Eliminările

România a jucat o treime din meci în doar 6 jucătoare. Geiger, Buceschi și Florianu au primit câte două suspendări de 2 minute, în timp ce Dragut, Elisei și Udriștoiu au fost eliminate o singură dată.

mutările lui ambros martin

Ambros Martin a utilizat ultimul time-out disponibil cu 5 minute înaintea finalului de meci, când România se afla în avantaj. În plus, mutările din poartă nu au fost tocmai inspirate, Denisa Dedu petrecând mult timp pe teren, deși era evidentă lipsa de formă în care se afla.

Citește și: VIDEO+ FOTO România e OUT de la Mondial după un gol primit în ultima secundă a meciului cu Cehia

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (37)
818700344876389
Nita Ion  •  13 Decembrie 2017, 21:52

Nu era de asteptat mai mult atata vreme cat joci o treime din meci in inferioritate numerica,o folosesti pe Geiger tragand dupa reflectoarele din sala,lasi acasa,un exemplu,pe iulia Curea,nu are nimeni curajul sa traga la poarta in afara de Neagu....un,, munte'' precum Crina Pintea trage de 3 ori consecutiv,in pozitie de 1 la 1 cu o anemie de anoxerica....Sa avem pretentii...NUUUU...nu avem tarie de caracter si nici valoare.Pacat! Ambros cred ca a fost influentat la alegerea lotului,ori,i s-au impus anume criterii,nu contest calitatile lui de antrenor! Nu am vazut vreodata nationala feminina in pozitia de K1 cautand cu ,,lumanarea" faulturile (unele,cu adevarat gratuite!) Lipsa de experienta si FRICA de adversar! Am anticipat inca din meciul cu Slovenia si am tremurat la propriu in cel cu Angola,ca inevitabilul se va produce!

tihi
tihi  •  12 Decembrie 2017, 09:51
Postat de Andrei Preda pe 12 Decembrie 2017, 03:09

Antrenoru are un nume maghiar de unde o scoateti ca ar fi spaniol ? Apoi uite ca dupa ce avem doar 2 echipe in sport care mai incearca cate ceva fetele la handbal si steaua la fotbal se gasesc atatia sa le denigreze si altii sa le puna bete n roate ca sa le distruga si pe astea ... iar rezultatul se vede si nimic nu pare sa se normalizeze ! Uite in bulgaria tin toti cu ludogoret in europa lig ca si cu nationala pt ca sant normali la cap la fel si polonezii sau maghiarii popoare educate si civilizate constiente ca doar asa pot avea rezultate .La noi doar critici ca a avut noroc sau adversarul slab si jucatorii simt asta si clakeaza fara voie . Rusine sa va fie !

Prost mai esti. .Ambrosio José Martín Cedres este un antrenor spaniol,fost jucator de handbal la BM Puerto Cruz,la BM Torrelavega si la Cadagua Gáldar,a fost extrema,nascut in insulele Canare...si chiar daca ar fi maghiar,este unul dintre cei mai buni antrenori a Europei!!! Vad ca te deranjeaza mai degraba faptul ca ar fi maghiar.Nu ar fi o rusine !!

bicoz
bicoz  •  12 Decembrie 2017, 09:27

Evident ca tinem toti cu fetele noastre si nefiind specialisti n-ar fi normal sa criticam tactica si schimbarile efectuate de antrenor, insa nu putem sa nu observam ca cehoaicele inscriau in cateva secunde de la recuperarea mingii, iar noi ne chinuiam pana aproape de joc pasiv la fiecare atac si am inscris numai prin aruncarile lui Neagu( foarte rar pe extreme sau cu pivotul). Nationala nu mai are valoarea de altadata....

Vezi toate comentariile (37)
Comentează