SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2018

România se apropie de calificarea la Campionatul European: ”Pasqui, mai fă o minune!”

Pascual a revigorat naționala masculină de handbal
Pascual a revigorat naționala masculină de handbal

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2017 00:00

România se apropie de calificarea la un Campionat European dacă azi va învinge Serbia, la Baia Mare, de la ora 20:00.

De zece ediții, România nu mai reușește să se califice la Campionatul European masculin. Din 1996, "tricolorii" nu au mai ajuns la un turneu final continental.

Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei, a reaprins însă speranțele pe semicerc. Numit pe banca tehnică a "naționalei", catalanul a condus România spre două victorii în primele două partide. Și ce victorii!

România a învins în Belarus, 26-23, după care a trecut pe teren propriu de Polonia, 28-23! "Am reînvățat să câștigăm. Xavi Pascual ne-a făcut să ne credem cei mai buni jucători din lume. Ne-a readus încrederea în forțele proprii, dar și dorința de a lupta cum nu am mai făcut-o până acum", au spus jucătorii după victoria de la Cluj, contra Poloniei lui Dușebaev.

Cu moralul ridicat

Xavi Pascual a ajuns la Baia Mare încă de duminica trecută și a trecut direct la treabă. Nu a avut timp să se bucure de calificarea echipei sale de club, FC Barcelona, în Final Fourul Ligii Campionilor de la Koln. Spaniolul le-a spus clar elevilor săi.

"Din dubla cu Serbia, nu avem voie să nu câștigăm cel puțin două puncte". Ar fi punctele care ar trimite România în proporție de 80% la turneul final.

Sârbii cu vedetele

"Naționala" Serbiei, vicecampioană europeană în 2012, cel mai bun rezultat al echipei din ultimii ani, mizează pentru partidele cu România pe cei mai buni jucători ai săi.

Antrenorul Jovica Cvetkovic se bazează pe nume grele precum Darko Djukici (Vive Kielce), Petar Nenadic (Fuchse Berlin), Petar Djordjici (Flensburg), Zarko Sesum (Frisch Auf Göppingen) sau Marko Vujin (THW Kiel).

În lot este inclus și veteranul Dalibor Cutura (40 de ani), de la HCM Constanța. Serbia a ajuns aseară cu o cursă charter la Baia Mare.

Apel la suporteri

"Tricolorii" vor avea parte de o sală plină la Baia Mare, un oraș al handbalului care a rămas însă fără sport pe semicerc, la nivel înalt, după ce HCM Baia Mare și Minaur Baia Mare au dispărut din cauza problemelor financiare.

"La Baia Mare e o atmosferă aparte, sunt convins că vom avea parte de susținerea fanilor. Vrem să ne bucurăm la final, împreună, de un nou succes", a anunțat Ionuț Ramba, interul stânga al "naționalei".

"Serbia e mai valoroasă, suntem conștienți de asta, știu și jucătorii treaba asta, dar putem trece de Serbia dacă vom evolua ca o echipă"
Xavier Pascual, antrenor România

CLASAMENT

1. România 2 2 0 0 54-46 4
2. Belarus 2 1 0 1 59-53 2
3. Serbia 2 1 0 1 64-68 2
4. Polonia 2 0 0 2 55-65 0

* primele două echipe se califică la turneul final din Croația
Etapa a 3-a: România-Serbia (azi, ora 20:00), Belarus-Polonia (azi, ora 18:00)
Etapa a 4-a, 7 mai: Serbia-România, Polonia-Belarus

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează