SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Să se revizuiască, primim! Cluburile feminine vor reguli noi de transfer

Articol de - Publicat vineri, 21 februarie 2020 13:35

Și cluburile feminine vor reguli noi de tranfer, după ce grupările masculine au căzut și ele la consens, acum 10 zile.

Luând exemplul băieților, reprezentanții echipelor din Liga Florilor s-au întâlnit joi, la Cisnădie, pentru a discuta despre schimbarea criteriilor de transfer. Regula „Under 21 și Under 23" a fost și ea pusă pe tapet. Cei 13 reprezentanți ai cluburilor din prima ligă feminină au ajuns la concluzia că vechile criterii, impuse pentru prima dată de FRH în sezonul 2016-2017, erau mult mai în folosul handbalului.

În unanimitate, reprezentanții grupărilor din Liga Florilor au stabilit ca să trimită Consiliului de Administrație al FRH, pentru data de 25 februarie, câteva propuneri care să fie adoptate.

Maxim 8 jucătoare străine pe foaia

Cluburile vor ca federația să nu mai impună aducerea jucătoarelor străine numai din top 10 echipe de la Campionatele Mondiale, Europene sau Jocurile Olimpice. 

Handbalistele care evoluează într-o echipă națională, dar care au minimum 10 selecții, să poată juca în România. „Sunt jucătoare foarte bune, gen Glibko sau Omoregie care pe regulile actuale, nu pot juca în România. Trebuie să înțelegem că dacă toată Europa ar funcționa după aceste reguli, românilor li s-ar închide ușa în nas peste tot", au spus reprezentanții echipelor feminine.

 Reprezentanții cluburilor au propus, totuși, o „îngrădire" a numărul jucătorilor din afara României. „Un club poate transfera oricâți jucători, dar numai 8 pot fi trecuți pe foaia de joc în campionatul României", e propunerea oficialilor echipelor din Liga Florilor.

Două jucătoare sub 23 de ani

În privința regulei jucătoarelor U21 și U23, propunerea este ca pe raportul de joc să fie minimum două handbaliste sub 23 de ani și să joace, în medie, cel puțin 30 de minute pe joc. Minutele se cumulează la finalul campionatului. De exemplu, într-un meci pot să nu joace deloc, iar în altul 60 de minute. Cluburile care nu vor respecta regula, vor fi sancționate cu 6 puncte și amendate cu 10.000 de lei la finalul sezonului.

Dedu nu a dat curs invitației

Președintele FRH, Alexandru Dedu a fost invitat la întâlnirea cluburilor, dar a refuzat să participe. Rămâne acum de văzut dacă aceste măsuri, propuse de toate cele 27 de cluburi din prima ligă de handbal (masculin și feminin) vor fi adoptate în Consiliul de Administrație.

Asta pentru că, Dedu are majoritate în CA, iar răspunsul lui, în multe privințe a fost de genul: "eu fac strategia FRH, că de asta am fost ales președinte!". Cluburile anunță însă că nu vor mai accepta ca alții să facă regulile, pe banii lor!

CITEȘTE ȘI:

O nouă conducere la Corona Brașov » Planurile șefului secției de handbal

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează