SPORTURI  »  HANDBAL  »  ARBITRAJ

Scandal în Liga Națională de handbal: "Dacă nu vom fi arbitraţi corect, atunci o să dezvălui lucruri care vor deranja multă lume!"

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2015 22:08

Bogdan Burcea, antrenorul de la Corona Braşov, secundul "naţionalei" României, s-a trezit că echipa sa va fi arbitrată chiar de "fluieraşii" pe care nu-i dorea.

Unul dintre "sferturile" Ligii Naţionale, se va disputa între HC Zalău, locul 6 în campionatul regulat, şi Corona Braşov, locul 3 în prima ligă după 26 de etape. Înaintea disputei de vineri, de la Zalău (19:30, direct Digi2), Bogdan Burcea tehnicianul Braşovului a avut o discuţie cu Alin Cîrligeanu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din FRH. "L-am rugat, dacă se poate, să nu ne delege la meciurile cu Zalău, trei cupluri: Sas-Pintea, Blaş-Gheorghişor şi Nacu-Rucoi. Am analizat prestaţiile celor trei cupluri în ultimul timp, atît la meciurile noastre, cît şi la cele ale Zalăului, iar concluzia e clară. I-am spus domnului Cîrligeanu că nu vreau decît o competiţie corectă, în care echipa mai bună să cîştige", a dezvăluit Burcea.

Cînd au apărut însă delegările arbitrilor, două din cuplurile pe care Braşovul nu şi le dorea, erau delegate la disputa Zalău-Corona! Alexandru Blaş şi Marius Gheorghişor vor fluiera vineri, la Zalău, iar Marcel Sas şi Marius Pintea la disputa a doua, de la Braşov, pe 5 mai.

"Nu vreau să fac scandal, dar ce să mai cred? Aştept meciul de la Zalău, dar dacă Doamne fereşte nu vom fi fluieraţi corect, o să spun nişte lucruri care vor deranja multă lume, cu orice risc!  Sîntem neputincioşi în faţa arbitrilor care nu păţesc nimic şi au întotdeauna dreptate", a subliniat Bogdan Burcea.

Blaş-Gheorghişor, care vor oficia azi, au condus şi meciul retur de la Braşov, în care gazdele s-au impus cu 26-24. Tot cu ei, Zalăul a pierdut la Vîlcea, cu HCM, 23-28, dar a cîştigat la Slobozia, cu Unirea, 33-25. În schimb, Sas-Pintea au arbitrat în sezonul actual de două ori pe HC Zalău, echipa lui Gheorghe Tadici cîştigînd acasă cu Deva, 27-22, şi cu Brăila, 34-31.

16 aruncări de la 7 metri

Cuplul Marcel Sas şi Marius Pintea au arbitrat sezonul trecut meciul de pomină dintre CSM Bucureşti-Corona Braşov. În acel meci, încheiat 27-27, gazdele de la CSM au primit nu mai puţin de 16 aruncări de la 7 metri, record pentru o echipă, într-un meci, în handbalul românesc!

Probleme şi la HCM Constanţa-CSM Bucureşti!

Comisia Centrală de Arbitri nu ţine cont de problemele din trecut. Aşa se explică faptul că, iniţial, la meciul al treilea, cel decisiv, dintre HCM Constanţa şi CSM Bucureşti, au fost delegaţi bucureştenii Teodor Şerbu şi Andrei Vasilescu! Aceştia au dezavantajat Constanţa în semifinala de Cupa României, cu Minaur Baia Mare, cînd campioana a acuzat vehement prestaţia celor doi. Dîndu-şi seama de gafă, Comisia Centrală de Arbitri a schimbat cuplul de
arbitri, Vasilescu şi Şerbu fiind înlocuiţi de cuplul internaţional Bogdan Ştark-Romeo Ştefan!

PROGRAM SFERTURI FEMININ
Vineri 1 mai, 19:30 HC Zalău-Corona Braşov
Sîmbătă 2 mai, 14:00 Dunărea Brăila-CSM Bucureşti
Sîmbătă 2 mai, 17:30 CSM Ploieşti-HCM Baia Mare
HCM Roman-SCM Craiova 27-21 s-a disputat miercuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  01 Mai 2015, 15:06

Serios ? ... si pana acum de ce a tacut ??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează