SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

Scandal la Brăila » Tadici, trimis în tribună!

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 20:19

La indicațiile observatorului Mircea Chirvase, arbitrele l-au eliminat pe tehnicianul Zalăului, Gheorghe Tadici în minutul 48! Tadici l-a arătat cu degetul pe oficial și i-a spus că nu are ce căuta în handbal. Zalău s-a impus cu 25-18 în meciul cu Dunărea Brăila.

HC Zalău a făcut o primă repriză fenomenală la Brăila, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naționale feminine. Formația ardeleană conducea cu 16-7 la pauză!

Gruparea care cu doar patru zile înainte câștigase la Viena cu Hypo, 30-22, în Cupa EHF, nu a dat nici o șansă adversarei. Portarul Paula Vișan a arătat că merită să meargă la Mondiale, iar trioul Andrada Trif, Larisa Tămaș, Ana Maria Dragut a fost imbatabil, atât în atac, cât și în apărare.

În partea a doua gazdele s-au apropiat la 5 lungimi diferență, 16-21, dar spiritele s-au inflamat după ce, antrenorul Gheorghe Tadici a văzut mai întâi două minute eliminare și apoi cartonașul roșu din partea arbitrelor Cristina Năstase și Simona Stancu.

Mai întâi, în minutul 44, Tadici a protestat după ce Brăila a primit o aruncare de la 7 metri, considerând decizia eronată. Observatorul Mircea Chirvase a fost cel care le-a chemat la el pe arbitre și le-a indicat să-l sancioneze pe tehnician.

Fostul selecționer al României a început din acel moment "războiul" cu oficialul FRH. I-a reproșat în permanență decizia, a aplaudat decizia ironic, iar Chirvase le-a chemat din nou la el pe arbitre!

Inițial, cele două nu au vrut să scoată cartonașul roșu, dar Chirvase a insistat! Cu greu, Tadici a plecat în tribună. Scorul era 21-16 în favoarea echipei sale, iar Brăila dădea semne că poate reveni.

Paula Vișan a parat aruncarea de la 7 metri dictată în momentul eliminării antrenorului, iar Tadici a ridicat degetul arătător în sus, semn că există un Dumnezeu! Fetele de la Zalău au strâns rândurile fără antrenor pe bancă și au jucat excelent până la final. S-au impus clar cu 25-18, un rezultat care saltă Zalăul pe locul 5 în clasament, cu 16 puncte, la doar trei lungimi de locul 2.

Brăila e pe 8 cu 13 puncte. Zalăul așteaptă acum returul cu Hypo Viena, de sâmbătă, în Cupa EHF, un meci care se anunță o simplă formalitate pentru echipa lui Tadici, care deja se gândește la grupele Cupei EHF. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1764458527181117
Leu Emilian  •  15 Noiembrie 2017, 12:50

Tadici a insistat pe acel moment când Braila dadea semne ca va reveni. a mers si a aplaudat in fata observatorului pana când acesta a intervenit cu decizia de eliminare. ins schimb la faza urmatoare , arbitrele au eliminat o jucatoare de la Braila in mod gratuit. Prestatia arbitrelor din prima repriza ar trebui analizata de un specialist, pentru ca s-au temut in permanenta sa ia decizii impotriva Zalaului. As fi bucuros ca Zalaul sa mai repete prima repriza de la Braila si impotriva altor echipe.

10153755897004409
Ilascu Mircea  •  15 Noiembrie 2017, 09:12

E prea de de tot sa fii nemultumit tot timpul .Si daca ar fi gresit arbitrele de ce sa faci asa scandal , cand meciul i-ti este la discretia ta . Pacat de munca pe care o face si jucatoarele pe care le scoate . La un moment dat derutezi si jucatoarele tale prin acest comportament fara nici o noima . Cate decizii ale arbitrilor a schimbat prin acest comportament ? S-au o face , pentru a timora arbitrii ?

razvyyc
razvyyc  •  14 Noiembrie 2017, 21:59

Sa inteleg ca merge cazul la comisia de disciplina? Foarte bine, poate-l mai tempereaza cu o suspendare de 1-2 etape.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close