SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

Scandal pe Mladen Rakcevici! » Ştiinţa Bacău vrea Supercupa României la "masă verde"

Articol de GSP - Publicat joi, 28 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 28 august 2014 02:11

Ştiinţa Bacău vrea Supercupa României la „masa verde”, după ce a contestat dreptul de joc al pivotului muntenegrean de la HCM Constanţa.

Supercupa României a încins spiritele în handbalul masculin. Învinşi din nou pe teren de campioania HCM Constanţa cu 24-21, oficialii Ştiinţei Bacău au atacat pe cale organizatorică. Managerul general al moldovenilor, Ioan Ciobanu, a contestat dreptul de joc al pivotului muntenegrean Mladen Rakcevici şi a cerut ca Ştiinţa să cîştige meciul la "masa verde".

"Vreau să fie foarte clar: nu avem nevoie de un trofeu pe care nu l-am cîştigat pe teren, ceea ce cerem este respectarea regulamentelor! Le-am atras atenţia tuturor oficialilor federali înaintea jocului că Rakcevici nu are drept de joc, clubul constănţean prezentînd pentru el paşaportul şi un tabel cu nişte cerculeţe pe el. N-au luat nici o măsură, iar la pauză am făcut contestaţia, cînd nu ştiam cum se va încheia jocul. Adică am stat 17 ore la Sibiu pentru a stabili şi vota nişte regulamente, pentru ca acum să vină Constanţa să le calce în picioare?", a declarat oficialul băcăuan pentru sport.bacaul.ro, adăugînd că va cere sancţionarea drastică a oficialilor Federaţiei Române de Handbal care au permis utilizarea lui Rakcevici.

"Este ruşinos! Cîtă lipsă de mîndrie să ai încît să ceri să cîştigi la masa verde? De cinci ani îi umilim şi nu reuşesc să cîştige în faţa noastră, deşi investesc mult mai mulţi bani, iar acum vor să cîştige astfel un trofeu? Au făcut contestaţia la pauză, cînd au văzut că sînt conduşi. Dacă ar fi fost ceva în neregulă, nu-l băgam în teren, mai ales că este un meci semioficial, dar noi am achitat luni taxa de transfer. Am avut şi acceptul celor de la federaţie, iar a doua zi după meci a venit şi certificatul internaţional de transfer. Pentru noi, importantă este victoria de pe teren şi sînt mîndru de jucători, care au arătat încă o dată tărie de caracter, deşi nu au luat banii de patru luni. Dacă băcăuanii vor cîştiga la masa verde, o să le trimit trofeul prin curierat", a replicat directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali.

Se judecă săptămîna aceasta
Cazul va fi luat în discuţie în această săptămînă de către comisiile federaţiei, care vor decide dacă Rakcevici avea drept de joc în Supercupă. În cazul în care se va da dreptate băcăuanilor, Ştiinţa se va impune cu 10-0 la "masa verde", iar constănţenii va trebui să returneze trofeul.

"Cei de la Constanţa au venit cu o hîrtie prin care au arătat că s-a achitat taxa de transfer, iar Rakcevici a jucat pe bază de paşaport, pentru că nu avea legitimaţia. Ciobanu a venit la mine înainte de meci şi m-a anunţat că de la masa oficială i s-a spus că pivotul muntenegren are drept de joc, dar nu ştiu cine a semnat o astfel de hîrtie. Vom discuta la Comisia de Memorii şi vom vedea unde s-a greşit", a declarat Sorin Toacsen, unul dintre reprezentanţii federaţiei la meciul de la Braşov.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
robert1205
robert1205  •  02 Septembrie 2014, 20:16

Moldovenii de la Bacau sunt ofticati si o sa ramana ofticati cat exista HCM Constanta. Ce a facut pentru handabalul masculin aceasta minuscula echipa Stiinta Bacau !?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează