SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA - KRISTIANSAND 30-25

SCM CRAIOVA A CÂȘTIGAT CUPA EHF // EXCLUSIV Interviu cu Bogdan Burcea, antrenorul lui SCM: "Să respectăm cu toţii acest rezultat!"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2018 12:09

Antrenorul Bogdan Burcea este comandantul "leoaicelor". Omul care a condus-o pe SCM Craiova spre succesul istoric.

El a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre ceea ce rămâne după marea victorie de vineri seară, 30-25 cu Vipers Kristiansand, ce-a marcat câştigarea Cupei EHF de către formaţia din Bănie.

Profesorul a trăit la intensitate meciul, acum rămâne de văzut cum va gestiona succesul. Pornind de la recompensarea financiară a campioanelor, care rămâne o problemă delicată, nu degeaba fetele au cântat pe scenă, cu dedicaţie, vineri seară, "Să vină banii la Craiova!".

Şi până la a vedea cu cine defilează în viitorul sezon, întrucât multe campioane, Dumanska, Klikovac, Pricopi, Stanciu, printre altele, vor părăsi Bănia.

"Nu cred că mai respiram"

Este hâtru când vorbeşte despre finalul nerecomandat cardiacilor din ultimele minute şi secunde: "Nici nu ştiu dacă mai trăiam! Habar n-am dacă mai respiram. Nu mi-am pierdut credinţa, sincer vă spun! Îmi doream doar să se încheie meciul, să câştigăm trofeul, secundele acelea mi s-au părut o veşnicie. A fost cea mai lungă repriză din viaţa mea! Dar a meritat suspansul, fiindcă Dumnezeu ne-a răsplătit prin acel trofeu".

Mai departe, antrenorul a comentat finala şi viitorul.

"Subiect de istorie"

Bogdan Burcea trage un semnal de alarmă şi către oamenii ce pot susţine proiectul SCM Craiova:"De aici încolo, cu responsabilitate, sper să respectăm cu toţii acest rezultat!"

"Sunt la fel de fericit, dar mult mai responsabil în ceea ce priveşte viitorul echipei. Am pornit precum Cenuşăreasa, debutanţi în EHF. Dar dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, e nevoie de pregătire serioasă. Îmi aparţine acest lucru, mă bucur: Cenuşăreasa am transformat-o în prinţesă!. Am învins campioane olimpice, europene, mondiale, câştigătoare de Liga Campionilor. Am început să visăm la ceva uriaş după ce-am trecut de grupe. Din sferturi, am trăit ceva fabulos. Am câştigat respect din partea adversarilor, după ce-am pornit competiţia de la nivelul de a nu ne face de ruşine.

Vom fi în grupele Champions League, dar e deja alt nivel, echipe care evoluează de ani buni în această competiţie. Va fi o provocare să fim printre cele mai tari echipe din Europa în competiţia supremă. O luăm de la zero şi vedem până unde ajungem. Ceea ce am făcut noi e remarcabil şi subiect de film, va dăinui în istoria acestui sport, craiovean, naţional. Fără niciun fel de nuanţă, îmi doresc să mai văd o echipă din România capabilă să cucerească acest trofeu!

Pe cine am simţit aproape în afara publicului? E o listă foarte scurtă cu oamenii care au fost alături de echipă de la început şi-au crezut în noi. Se ştiu, îi respect, sunt pe această listă foarte, foarte scurtă. Noi am performat şi datorită lor, ei au crezut în nebunia noastră. Apoi mai e o listă foarte lungă, care a venit cu succesul, de oameni care au vrut să bifeze evenimentul. Nu aş vrea să-i enumăr, se cunosc şi ei! De la noi se vor aştepta aceleaşi lucruri măreţe, dar nu ştiu dacă vom fi în postura fericită din actuala ediţie, dar le promit oamenilor simpli că se vor bucura de acelaşi spectacol, de aceeaşi atitudine şi nu vom face pasul înapoi în faţa niciunui adversar.

Mediul de afaceri a venit şi sprijină ca recompensă pentru performanţele dobândite, nu sunt omul vorbelor mari, eu o să încerc să construiesc. Roata vieţii se întoarce şi cu Burcea, şi fără Burcea, şi cu Stanciu, şi fără Stanciu, şi fără Pricopi, şi fără să mai ştiu eu cine. Mişcarea antrenorilor şi a jucătorilor este continuă, nu trebuie să dăm înapoi", a declarat Bogdan Burcea.

"Nu vreau să compar acest succes cu nimic din România, e o victorie care ne aparţine mie, echipei, celor care au sprijinit din spate şi din umbră aceste fete minunate" Bogdan Burcea

"Când mi-am luat băieţelul în braţe, acolo, pe parchet, m-am simţit minunat, cel mai împlinit! David Nicholas este primul fan al meu şi atunci am simţit că am învins, văzându-i chipul luminos" Bogdan Burcea

Diseară, pe stadion

Delegaţia celor de la SCM Craiova va fi prezentă, diseară, pe stadionul "Ion Oblemenco" pentru un tur de onoare în faţa celor 30.000 de spectatori ce vor asista la meciul de fotbal dintre U Craiova şi Steaua. Fetele vor pleca mâine la Bucureşti, chiar în ziua partidei de campionat cu Rapid.

Citește și: Simplă, plină de energie, extraordinară! Interviu de excepție cu Iulia Dumanska, eroina lui SCM Craiova: "Doamne, să-mi spargă faţa, dar să nu iau gol!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adymartianul
adymartianul  •  14 Mai 2018, 19:30

Interesant. Stanciu zicea dupa semifinala ca ramane.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează