SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CUPEI EHF

SCM Craiova, adversar de Ligă! Totul despre Vipers Kristiansand: transferuri de legendă și greu de bătut pe teren propriu

Articol de - Publicat luni, 16 aprilie 2018 14:17

SCM Craiova va întâlni Vipers Kristiansand în finala Cupei EHF. Norvegiencele au jucat în grupele Ligii Campionilor, dar au luat ultimul loc în grupă și au picat în EHF. Ordinea meciurilor finalei se stabilește marți.

Vipers Kristiansand e un nume relativ nou în handbalul norvegian. În 2017 a fost vicecampioana Norvegiei, după ce a reușit să transfere câteva legende ale handbalului autohton: surorile Lunde, Linn Sulland, dar și Kari Brattset, căpitanul echipei, și unul dintre pivoții naționalei, sau Emilie Arntzen, un inter care are și ea prezențe în prima reprezentativă.

"Viperele" au început competiția în Europa în calificări și au ajuns în grupele Ligii Campionilor, dar cu o victorie și cinci înfrângeri au ocupat ultimul loc. Au picat în Cupa EHF și au mers până la capăt. Norvegiencele au o echipă redutabilă, mai ales pe teren propriu. Buducnost a pierdut în Norvegia la 10 goluri diferență, 19-29, Brest, vicecampioana Franței a cedat la 9 lungimi, 17-26, iar Viborg, în semifinale, la 6: 23-29.

În EHF, Kristiansand a cedat o singură dată acasă, în faza grupelor, 22-23 cu Issy Paris, echipa Crinei Pintea.

Linn Sulland, interul dreapta al "naționalei" Norvegiei, pivotul Kari Brattset, și extrema dreapta Aune Larsen sunt golgeterele echipei antrenate de Kenneth Gabrielsen din 2016.

Tragerea la sorți care va avea loc marți, la sediul EHF, de la Viena, va stabili ordinea jocurilor în finală. Oltencele își doresc să joace returul acasă, în fața propriilor fani, cu trofeul pe masă. "Fani ca ai noștri nu are nimeni. Eu în 22 de ani de carieră nu am trăit o atmosferă precum cea de la disputa cu Kastamonu. Oltenii sunt vulcanici, știu să ne încurajeze", a declarat portarul Florentina Stanciu.
Idolul ei joacă la adversare, e campioana mondială, europeană și olimpică, Katrine Lunde: "E extraordinară. La 38 de ani e incredibilă. Sper să mă ridic și eu la valoarea ei", a adăugat Flori.

"Nu am apucat să le vedem, dacă au ajuns în finală sunt o echipă bună. La ce nume de jucătoare au în lot... Eu aș prefera să jucăm turul la ele și returul la Craiova. Să vedem ce noroc vom avea. Oricum, va fi o finală foarte grea pentru noi, sunt convinsă de asta"
Ana Maria Țicu, centru SCM Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  16 Aprilie 2018, 15:27

Eu cred ca singura sansa a Craiovei ar fi sa joace turul acasa pentru ca daca se incepe cu vreo infrangere dura in Norvegia, vor fi foarte greu de intors. In schimb norvegiencele par de batut cand joaca in deplasare si s-ar pune o oarecare presiune pe ele in retur. Sigur, pana una alta Vipers e favorita certa indiferent de ordinea jocurilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează