SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

Secundul naționalei de handbal a dezvăluit: "Am venit cu un singur obiectiv"

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2017 15:29

Secundul lui Ambros Martin de la naționala României, Horațiu Pașca, face radiografia primelor două meciuri la Campionatul Mondial și vorbește despre mândria de a fi român la o competiție sportivă.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

Horațiu Pașca e secundul lui Ambros Martin de la începutul anului 2017. Când a fost propus, a recunoscut că nu-l cunoaște personal pe iberic și nu vorbise niciodată cu el. A fost recomandat de Oana Chirilă, eleva sa de la Bistrița.

- Domnule Pașca, după două victorii, una venită după o întoarcere spectaculoasă, parcă alta e încrederea echipei, nu?
- Odată cu victoriile crește, normal, și încrderea. Am venit însă încrezători aici, am știut că nu vom pleca la Campionatul Mondial cu capul în pământ. Vrem însă să facem totul cât mai bine. Am venit cu un singur obiectiv, Paraguay, pentru că era primul adversar, a doua zi am avut al doilea obiectiv, Slovenia, acum țintim spre Spania. Asta nu înseamnă că nu ne gândim la mult, la un rezultat important pentru România, ci pur și simplu ne concentrăm pe următorul meci. Cu voia lui Dumnezeu vrem să ne oprim cât mai departe!

- Nu priviți nici la grupa cu care ne încrucișăm? Măcar dumneavoastră, antrenorii...
- Am preferat să ne canalizăm spre adversarii care ne interesează, să nu ne uităm în alte grupe! Nici chiar în cea a noastră. Vă lăsăm pe voi, presa, să faceți calcule, că sunt multe de făcut și noi să ne concentrăm pe formația pe care o avem în față.

- A fost victorie cu Slovenia, dar parcă am primit prea multe goluri, nu?
- E loc întotdeauna de mai bine. Cel mai bun lucru care s-a întâmplat a fost însă că am putut să revenim, că nu am cedat. Multă lume ne dădea puține șanse, dar am demonstrat că putem reveni. Mai ales că Slovenia a furnizat o surpriză, eu nu-i zic mare, învingând Franța. Am luat multe goluri, dar fetele fac tot ce ține de ele, sunt dornice și dispuse la sacrificiu sportiv.

- Spania are alt stil, e o echipă ca și România cu jucătoare valoroase. Ați și jucat anul acesta cu ele!
- Spania e în elita handbalului de mult timp. Are jucătoare care evoluează la nivel înalt, trec și ei printr-o perioadă în care încearcă să schimbe generația. Avem un joc aproximativ la fel, cred că detaliile vor face diferența în acest meci.

- E un avantaj pentru ei că au jucat cu Paraguay și și-au odihnit titularele?
- Povestea cu odihnitul are două unghiuri. Îți odihnești sportivele, dar de acolo ele pot să piardă time-ingul, să piardă ritmul Campionatului Mondial. Nu contează prea mult, zic eu.

- Sistemul nu-ți dă posibilitatea să te bucuri. Următorul meci e cel mai important.
- Și conceptul nostru, de la meci la meci ne face să ne gândim la următorul adversar. În general, după un meci la un Mondial, care se desfășoară pe repede înainte, bucuria e doar la final. Ai 10 minute să te bucuri, să te descarci și apoi o iei de la capăt.

- Toată lumea e mirată de câți români sunt prezenți în Germania!
- Lumea ar trebui să știe, mai ales străinii, ar trebui să știe că avem spirit, că suntem mândri că suntem români, și că naționala feminină a adus bucurie de-a lungul timpului! Pe mine nu mă miră că sunt mulți fani în sală. Oamenii vin și susțin echipa. Și în Portugalia când am jucat am avut susținători. Când vine vorba de români, ei fac tot posibilul să vină alături de sportivi, să trăiască bucuriile live.

- Tocmai de aceea trebuie să le oferiți un cadou!
- Îmi doresc ca pentru suporterii noștri să le facem un cadou cu Spania și apoi alte și alte cadouri. Să le mulțumim că ne susțin necondiționat. Ne dorim să vorbim puțin și să facem multe. Să oferi bucurie oamenilor, poate fi cea mai nobilă dintre meserii.

REZULTATE

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28

PROGRAM

05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. Spania 4p 
2. România 4p 
3. Franța 2p
4. Slovenia 2p
5. Angola 0p, 6 
6. Paraguay 0p

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează