SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE 2018

Selecționerul Ambros a anunțat lotul României pentru meciul cu Rusia » 6 noutăți față de echipa de la Campionatul Mondial

Articol de - Publicat joi, 08 martie 2018 13:45

Naționala feminină a României va juca împotriva Rusiei, în grupa a patra din preliminariile CE 2018 la sfârșitul acestei luni. Mai întâi va fi meciul de la Togliatti, pe 21 martie, iar apoi returul de la Cluj Napoca, pe 25 martie.

Selecționerul Ambros Martin și secundul Horațiu Pașca au anunțat joi lotul de 18 handbaliste pe care se vor baza în confruntarea cu echipa lui Evgheni Trefilov. Sunt cinci noutăți față de echipa cu care România a jucat anul trecut, în decembrie, la Campionatul Mondial din Germania.

Nu au mai fost convocate Gabi Szucs, însărcinată, Cristina Zamfir Florianu, accidentată, Ana Maria Berbece, Cynthia Tomescu și Timea Tătar.

Noutățile, în schimb, sunt portarul Paula Vișan, care a avut evoluții excelente în poarta echipei sale de club, HC Zalău, pivotul Raluca Băcăoanu, extrema dreapta Laura Chiper, interul dreapta Laura Popa, interul stânga Bianca Bazaliu și centrul Laura Oltean Pristăviță.

Chiper revine astfel în echipa națională după conflictul pe care l-a avut cu stafful tehnic în luna septembrie, anul trecut. Laura Popa și Bianca Bazaliu au făcut parte din lotul lărgit al "tricolorelor", dar nu au prins Mondialul din Germania. Laura Oltean Pristăviță, centrul de la CSM Bistrița, nu a mai fost convocată de câțiva ani la echipa națională, dar ar putea fi o soluție, mai ales că a avut evoluții apreciate în actuala ediție de campionat.

Raluca Băcăoanu e și ea la a doua convocare, pivotul de la HCM Rm. Vâlcea jucând și în meciul cu Austria, din luna septembrie 2017. În rest, sunt 12 jucătoare care au făcut parte din echipa României la ultima acțiune. Nu lipsesc jucătoarele de bază, Dedu, Elisei, Neagu, Pintea, Buceschi, Udriștoiu, Dragut dar și tinerele Dumanska, Laslo, Zamfirescu. 

Lotul de 18 jucătoare

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Paula Vișan 
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa 
Interi stânga: Cristina Neagu, Bianca Bazaliu
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Laura Pristăvița, Mădălina Zamfirescu - 
Pivoți: Crina Pintea, Raluca Băcăoanu- 
Interi dreapta: Melinda Geiger, Ana Maria Dragut, Laura Popa - 
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriștoiu 

Clasament grupa 4

1. România  4p
2. Rusia  2p
3. Austria 2p
4. Portugalia op
* primele două clasate se califică la euro 2018, din Franța

Rezultate grupă: România-Austria 36-25, Rusia-Portugalia 32-25, Portugalia-România 16-32, Austria-Rusia 27-25.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  10 Martie 2018, 10:04

La ora actuala Buceschi nu cred ca are ce cauta la echipa nationala. Pe bune, Chiper din nou?! Ma bucur sa o vad pe Bazaliu in lot.

onduku
onduku  •  08 Martie 2018, 16:40

Dar Pricopi si Florica nu au loc? Daca a selectat-o pe Laura Oltean (Pristavita), imi dau seama ce handbal cunosc "antrenorii" de la lot. Cu terminata aia de Popa-Iuganu ce mai vrea? Florica si Chiricuta sunt 2 clase peste ea si au tinerete. Iar Ardean-Elisei a fost praf cu Lada.

maryan72
maryan72  •  08 Martie 2018, 14:54

ursescule tu esti sanatos bai baiatule?explica aici cum au putut astea de la csm si alea de la craiova sa decoleze la moscova ieri dimineata si seara sa joace la craiova?*** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează