SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - BELARUS 22-32

Selecţionerul naţionalei de handbal a caracterizat înfrângerea cu Belarus: "A fost ca o ciocnire între un transoceanic și un bac!"

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2017 21:37

România a pierdut calificarea la Campionatul European de handbal masculin după înfrângerea categorică suferită în faţa naţionalei din Belarus, 22-32 la Craiova. 

Antrenorul României, Xavier Pascual, a descris perfect diferența dintre cele două formații: "o ciocnire între un transoceanic şi un bac".

Cât este de agitat pe banca tehnică, gata să intre pe teren, atât e de calm Xavier Pascual după un meci în care echipa sa a pierdut la 10 goluri diferență!

Nu dă vina pe nimic și scoate în evidență valoarea clar superioră a bielorușilor, fără a arunca cu noroi în elevii săi.

"Ne-a învins o echipă mult peste noi. Se vede clar realitatea, se vede că suntem încă departe de nivelul ridicat!", începe catalanul. Turuie în spaniolă, având un debit verbal deosebit.

"Nu am câștigat niciun duel unu la unu! Nici în apărare, nici în atac! Cum să câștigi atunci un meci? Am avut probleme mari pe repliere în prima parte și asta ne-a costat", subliniază el.

Trece la comparații incredibile. "Azi a fost ca o ciocnire între un transatlantic și un bac. Noi am câștigat la ei pentru că i-am surprins, ei au crezut atunci că ne vor scoate din sală. Dar aceasta e diferența între cele două echipe. Este problema de calitate".

Va încerca să construiască în continuare, să îi facă pe jucători să creadă unul în altul, în noțiunea de echipă, pentru că așa am bătut Belarusul și Polonia. "Nu trebuie să căutăm acum scuze și explicații. Treaba e simplă, sunt mai buni ca noi!", a încheiat Xavier Pascual. 

"În 10 meciuri dacă jucăm cu Belarus, nu știu dacă vom câștiga vreunul. Asta e diferența. Asta e realitatea, când vom înțelege asta, atunci vom avea șanse să câștigăm. Ca să batem Belarus, noi trebuie să jucăm perfect" Xavier Pascual

"Jocul nostru a fost foarte slab azi, nu ne-a mers nimic. Avem mult de muncit pentru a ajunge la un Campionat European. Din păcate, realitatea este că mai avem de așteptat" Vali Ghionea, extremă dreapta România

16 mingia apărat aseară Ivan Mațkevich, portarul Belarusului, care a jucat ultimele două sezoane la Steaua. Popescu și Iancu au parat împreună 5 mingi

6 turneefinale consecutive a bifat naționala masculină a Belarusului, trei Mondiale și trei Europene. România nu a mai fost la Europene din 1996 și la Mondiale din 2011

CLASAMENT

1. Belarus 5m 3v 1e 150-125 7p
2. Serbia 5 3 1 1 118-103 7p
3. România 5 2 0 3 120-128 4p
4. Polonia 5 0 2 3 139-158 2p

* primele două clasate se califică direct la Euro 2018
Au mai rămas de jucat: Polonia-România, Belarus-Serbia

Nu mai avem nicio șansă!

România a ratat orice șansă de a se califica la Euro 2018, din Croația, trebuind să aștepte cel puțin încă doi ani pentru a ajunge la un turneu final continental. De parcă 22 de ani, câți s-au scurs până acum, nu ar fi de ajuns.

Chiar dacă va câștiga duminică în Polonia, ultima clasată, România tot nu mai poate spera. Asta pentru că, din cele 7 grupe de calificare, se va califica și cel mai bun loc 3. Se vor contabiliza însă doar punctele cu primele două clasate în grupă, ceea ce înseamnă că România are doar 2 puncte.

Și în caz de egalitate de puncte, golaverajul dezavantajează clar România, în disputele cu Belarus și Serbia având un minus 13!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  15 Iunie 2017, 22:26

Maniera în care s-au impus cei din Belarus mi-a adus aminte de returul finalei CCE din 1989, atunci când SKA Minsk a măturat dușumelele cu Steaua lui Vasile Stângă și Marian Dumitru (37-23). Team-ul antrenat in acea perioada de Spartak Mironovici (Yakimovich, Sharovarov, Tuchikin, Kashrakievich ș.a.) îl avea drepr coordonator de joc pe … Yuri Shevtsov.

blatistu49
blatistu49  •  15 Iunie 2017, 22:12

bine caumflatu de 120 de KG la sefie are bani sa te plateasca

Vezi toate comentariile (2)
Comentează