SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Stop pentru HC Zalău în Cupa EHF » Echipa care a eliminat-o va fi adversara Craiovei în semifinale

FOTO: sportpictures.eu
FOTO: sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 11 martie 2018 18:30

HCM Zalău, trupa lui Gheorghe Tadici, a pierdut la trei goluri returul din Turcia cu Kastamonu și se oprește în "sferturile" Cupei EHF, 24-27. Kastamonu vine la Craiova în semifinale.

HC Zalău nu a reușit calificarea în semifinalele Cupei EHF, cedând duminică, în deplasarea din Turcia, 24-27. În tur, echipa lui Gheorghe Tadici câștigase la doar un gol diferență, 29-28.

Multinațională turcă, o formație cu 10 jucătoare străine, din 6 țări, a condus de la un capăt la altul în returul de pe teren propriu. Zalăul a ținut piept, dar a avut momente de cădere pe finalul primei reprize și apoi la jumătatea reprizei secunde.

În lipsa lui Gheorghe Tadici, suspendat, soția Elena Tadici a condus echipa de pe margine. Serpil Iskenderoglu, centrul "naționalei" Turciei, o jucătoare care nu a jucat la Zalău, fiind accidentată, a fost cea mai bună jucătoare a gazdelor în jocul retur.

A marcat de 7 ori și a fost foarte greu de anihilat de apărarea ardeleană. Și portarul român Anca Rombescu a avut câteva intervenții de efect pentru trupa turcă.

După 16-11 la pauză și 18-12 în startul reprizei, Kastamonu a păstrat diferența de 6 goluri până în minutul 50: 25-19. În ultimele 10 minute, Roxana Rob, Ana Maria Dragut sau Larisa Tămaș au forțat revenirea și s-au apropiat la trei goluri. Nu a mai fost însă timp în privința calificării, iar Kastamonu Belediyesi e echipa care ajunge în careul de ași al Cupei EHF.

Va da peste SCM Craiova în semifinale, primul meci în Turcia, pe 7/8 aprilie. Returul se joacă în Oltenia, o săptămână mai târziu.

Kastamonu 27
Iskenderoglu 7, Elez 4, Serici 4, Sinițina 4, Guller 3, Koțina 2, Aydin 1, B. Gomez 1, Yilmaz 1.
Antrenor: Hakan Gunal
HC Zalău 24
Rob 5, Tămaș 5, Dragut 4, Trif 4, Panici 3, Abed-Kader 1, Constantinescu 1, Irimia 1. Antrenor: Elena Tadici

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
lionforever
lionforever  •  11 Martie 2018, 20:28

Păcat era frumoasă o semifinală românească, asa eram siguri de o prezență românească în finala . Sper ca leoaicele sa le răzbune .

adymartianul
adymartianul  •  11 Martie 2018, 19:21

Pacat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close