SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

Supremația lui Dinamo a luat sfârșit » HC Dobrogea Sud a cucerit Supercupa României după un meci fierbinte

FOTO: Sportpictures.eu
FOTO: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2017 10:30

HC Dobrogea Sud Constanța a cucerit ieri Supercupa României, după ce a învins-o pe Dinamo cu 28-27 la București.

Bucuria albastră se revarsă ca un val pe parchetul Sălii Polivalente din București. Sunt ultimele secunde și nimic nu se mai poate întâmpla, victoria vine, prețioasă, la un scor fragil, dar fără să fi fost pusă în pericol cu adevărat de-a lungul meciului.

HC Dobrogea s-a revanșat în fața celor de la Dinamo pentru finala pierdută în Cupa României, bucureștenii fiind și câștigătorii titlului în campionatul intern. Ieri însă, constănțenii au controlat totul, de la un capăt la altul, mai puțin primele secvențe. Doar atunci a condus Dinamo de două ori, 2-1 și 3-2, însă curând oaspeții au acaparat jocul. 

Rezistență în ultimul minut

Portarul sârb Dane Sijan a dat curaj coechipierilor cu intervențiile sale, buturile Dobrogei fiind aproape imposibil de perforat timp de minute bune. Oaspeții au început să se distanțeze, 8-5 și chiar 11-7, având pe toată durata primei reprize un avantaj constant, liniștitor. La pauză s-a intrat cu 13-10 pe tabelă în favoarea constănțenilor.

În partea a doua, campionii României au încercat constant să se apropie, iar brațul puternic și rapid al lui Sajad Esteki a trimis în total 9 grenade spre poarta lui Sijan. Abia la final s-au apropiat gazdele, la două goluri, 22-24, când mai erau 7 minute de joc. Suflul fierbinte a venit prea târziu, în ultimele 60 de secunde, iar Dobrogea a rămas fermă, câștigând la un gol, 28-27, primul trofeu din scurta istorie a echipei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1745flo
1745flo  •  27 August 2017, 11:43
Postat de gannicus2014 pe 27 August 2017, 11:19

acum , ca a simtit pericolul si potentialul constantenilor , Georgescu va avea grija ca HC Dobrogea sa fie tocata de fluierasi

Hc steaua in ce divizie mai este?

1745flo
1745flo  •  27 August 2017, 11:41

Au pierdut o cupa de umplutura, nici o problema! O sa-i toace iar pe toti in competitiile importante ca si pana acuma! Forza Dinamo!

gannicus2014
gannicus2014  •  27 August 2017, 11:19

acum , ca a simtit pericolul si potentialul constantenilor , Georgescu va avea grija ca HC Dobrogea sa fie tocata de fluierasi

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close