SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

Tadici îl apără pe Ambros Martin, dar îi reproşează o singură decizie: "Pe acel post a luat rezerva rezervei"

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 14 decembrie 2017 12:56

Fostul selecţioner al naţionalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici, este de părere că Ambros Martin este un antrenor valoros şi singura problemă pe care a identificat-o este cea legată de timpul pe care acesta îl alocă pentru a face selecţia jucătoarelor.

După ce România a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial, în urma unei înfrângeri suferite în faţa Cehiei (27-28) cu un gol încasat în ultimele secunde, Tadici a pus sub semnul întrebării una dintre deciziile luate de selecţionerul spaniol.

"Orice se poate spune, numai că nu este antrenor bun nu. Rezultatele lui, că a fost la Itxako, la Gyor sau la naţionala Ungariei, vorbesc pentru el. Chiar şi aici, la naţionala României, are un rezultat bun la Campionatul European de anul trecut (n.r. locul 5).

Dacă este să invoci ceva, stai şi te întrebi cât are el timp de echipa naţională, în special de selecţie, atât timp cât este şi la Gyor, într-o altă ţară, într-o altă cultură, în alt campionat, cu o altă mentalitate. Întrebarea nu este însă nouă, ci din momentul în care a fost numit. 

Acum, el la postul de pivot s-a dus cu două jucătoare, dar una dintre ele era rezerva-rezervei de la Corona Braşov. E discutabil dacă asta a fost bine. Dar depinde şi ce a urmărit, care este filosofia lui sau a secundului Paşca. Am impresia că acolo s-a consultat cu secundul", a spus Tadici la TV Digi Sport.

Totuşi, din lotul României au făcut parte trei pivoţi, dintre care două jucătoare legitimate la Corona Braşov: Cynthia Tomescu şi Timea Tătar.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  16 Decembrie 2017, 16:10

tadici raspunde..diplomat...daca nu ai timp pt nationala..normal nu cunosti jucatoarele..nu faci o selectie ok...ibericul daca era asa bun antrena nationala lui...dar vecinii si-au dat seama de ce poate..si l-au lasat,martin antreneaza numai un lot..complet cum e la gyor si atat,daca ramane la nationala batem pasul pe loc

1391972634181505
Adrian Popescu  •  14 Decembrie 2017, 16:59

Tadici a răspândit peste tot zvonul că Buceschi manipuleaza tot: pe Ambros, pe Dedu, pe toti. Iar Mos Martin, vechi pe domeniu, face si el jocuri. Problema pentru Tadici este una pe care titularul rubricii de handbal de la GSP nu o poate evita. Da Tadici, veto Neagu...Așa că....

tihi
tihi  •  14 Decembrie 2017, 15:06

La o echipa nationala este mai eficient folosirea antrenorilor din campionatul intern !! Trebuie sa cunosti realitatile interne,echipele si sportivii,altfel degeaba esti antrenor bun !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează