SPORTURI  »  HANDBAL  »  ADVERSARI

Toamnă aglomerată » CSM București și Dinamo și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

Cristina Neagu s-a transferat la CSM București de la Buducnost, echipa cu care a câștigat Liga în 2015 //FOTO: Alex Nicodim
Cristina Neagu s-a transferat la CSM București de la Buducnost, echipa cu care a câștigat Liga în 2015 //FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2017 11:39

Cele două echipe din România, CSM și Dinamo București, și-au aflat vineri seară adversarele din grupele Ligii Campionilor.

Mai sunt multe zile până la primele meciuri din sezonul 2017-2018, dar vineri seara, în Slovenia, au fost conturate grupele, atât în întrecerea feminină, cât și în cea masculină. România are reprezentante în ambele competiții.

CSM București, campioana României în ultimii trei ani, dar și câștigătoare a Ligii Campionilor în 2016, a fost repartizată în Grupa A alături de Nykobing Falster (Danemarca), Krim Mercador (Slovenia)  și Vistal Gdynia (Polonia).

O grupă pe care o poate domina, mai ales că din acest sezon echipa va beneficia și de aportul Cristinei Neagu. Meciurile mai complicate vor veni cu siguranță în partea a doua a întrecerii, mai ales pentru că din grupa cu care se încrucișează fac parte Gyor, Rostov, Midtjylland și Brest. 

Primele meciurile se vor juca pe 6 octombrie. "Cred în continuare că echipe ca Gyor, Vardar, CSM sunt favorite la calificarea în Final Four. Va fi însă și o echipă surpriză acolo în acest sezon. Eu sper că putem forma o echipă în adevăratul sens al cuvintelor. Nucleul nostru nu s-a schimbat, suntem doar 4-5 jucătoare bune.

Visul meu este să câștig Liga Campionilor cu o echipă din România. Am venit la CSM pentru că simt că pot să reușesc lucrul acesta", a spus Cristina Neagu la TV Digi Sport.

La masculin, România va fi reprezentată de Dinamo București, echipă care face parte din eșalonul al doilea din Ligă, de aceea a fost repartizată în grupa C.

FOTO: Alex Nicodim

Adversare îi vor fi începând cu luna septembrie:  Ademar Leon (Spania), Skjern Handball (Danemarca), RK Gorenje Velenje (Slovenia), Kadetten Schaffhaussen (Elveția) și Elverum Handball (Norvegia).

"Ademar și Kadetten sunt cele mai dificile adversare, au experiență în Champions League. Anul trecut, a fost un debut pentru foarte mulți dintre jucători. Puteam mai mult, dar nu am crezut foarte mult în noi", a explicat Alin Șania, conform sursei citate. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  04 Iulie 2017, 08:47

Pentru CSM nu e o 'pacoste' grupa in care se afla. Cu Dinamo insa e o alta poveste. Oricum ar fi le urez din toata inima, mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează