SPORTURI  »  HANDBAL  »   CM DE HANDBAL

Totul despre Spania, viitorul adversar al României la CM de handbal » Barbosa ne-a pus gând rău: "Vă batem!"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2017 14:29

România și Spania se vor duela marți, ora 21:30, în grupele Campionatului Mondial de Handbal feminin. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în  handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

Alexandrina Cabral Barbosa, portugheza naturalizată de Spania, care a jucat la Oltchim și Rulmentul Brașov, crede că singura soluție ca să câștige e să o poată anihila pe Neagu

Cei trei ani petrecuți în România de Alexandrina Cabral Barbosa se simt. Interul stânga al naționalei Spaniei nu a uitat să vorbească românește. Mai pocește câte un cuvânt, dar e haioasă. Se străduiește să se facă înțeleasă. "Sunt profesoară și pentru Almudena", glumește ea, arătând la coechipiera de lângă. Almudena Rodrigues joacă și ea din acest sezon în România, la CSM Bistrița.

"Am jucat de multe ori cu România și am pierdut mai mereu. Ne gândim la România, știm că va fi un meci foarte tare. Noi avem acum multe tinere în lot, ca și la voi, dar vrem să câștigăm. Pentru noi va fi tare greu, când joci cu România e dificil. Dacă facem bine apărare la Neagu și Geiger, avem mai multă șansă", spune cea pe care coelegele o strigă Sandy. 

"Nu e un duel eu contra antrenorului!"

Almudena Rodrigues joacă pe postul de inter dreapta și a ajuns la Bistrița vara trecută. "Nu știu să vorbesc în românește. E greu să învăț", spune iberica. Apoi face o sinteză a meciului contra României. "E un meci foarte greu, sunt foarte importante punctele. Cred că șansele sunt egale. Pentru mine e special, îl voi avea adversar pe Horațiu Pașca, antrenorul meu de la club. Dar nu joc eu contra lui, ci Spania contra România", spune Almudena. "Cunosc și multe jucătoare, le-am întâlnit în campionatul României. Vreau să câștigăm. Învingem! Viva Espana!", încheie numărul 39 din "naționala" Spaniei. 

 Spania ne-a bătut în Danemarca. România la Rio

Numai în ultimii trei ani România și Spania s-au întâlnit de trei ori. Au fost și două meciuri oficiale între acestea, încheiate diferit. Ibericele au câștigat la Mondialul din 2015, în Danemarca. Au făcut-o la scor, 26-18! Româncele au ajuns însă mult mai departe.

La Jocurile Olimpice, anul trecut, a fost rândul româncelor să câștige, 24-21. Rolurile s-au schimbat însă și Spania a terminat în clasamentul final în fața României.

Au fost apoi trei meciuri de verificare, unul încheiat egal, 21-21, în Norvegia, în 2016. Anul acesta, în martie, la București, cele două echipe și-au împărțit iar victoriile. 21-20 România și 24-21 succes Spania. Cele două echipe au folosit însă atunci, mai mult rezervele, titularele nefiind nici convocate. z

Ultimele meciuri România-Spania

02.12.2015:Spania-România 26-18 Campionatul Mondial
24.07.2016: România-Spania 21-21 Amical, în Norvegia
12.08.2016: România-Spania 24-21 JO Rio 2016
17.03.2017: România-Spania 21-24 Amical, București
19.03.2017: România-Spania 21-20 Amical, București

9 debutanteare "naționala" Spaniei la un Campionat Mondial, la fel câte are și România

REZULTATE

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28

PROGRAM

05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. Spania 4p 
2. România 4p 
3. Franța 2p
4. Slovenia 2p
5. Angola 0p, 6 
6. Paraguay 0p

Citește și: Cristina Neagu a vorbit deschis despre marea problemă a naționalei la Mondial: "E alarmant"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
hmmmm
hmmmm  •  05 Decembrie 2017, 11:29

Este clar ca am ajuns la un moment in care echipa se schimba, multe nume noi, poate ar mai fi mers si anul acesta cateva jucatoare mai in varsta. Pentru viitor insa e bine ca sunt multe tinere, acumuleaza experienta. Nu trebuie pusa presiune, dar nici sa renuntam la orice pretentii nu este normal, suntem totusi o forta in handbalul feminin (macar aici...). Sa vedem, sa speram, sa le incurajam, sa criticam ce e rau,sa vedem ce e bun, sa nu acuzam si (cel mai important) sa nu aruncam cu injurii. Si poate se va ridica o noua generatie de aur in handbalul nostru, cu munca si rabdare. Sa speram ca nu am ingropat si acest sport.

razvyyc
razvyyc  •  04 Decembrie 2017, 20:30
Postat de Cluj Cluj pe 04 Decembrie 2017, 16:46

Din pacate nu prea avem poarta.... desi comentatorii se tot extaziaza la interventiile Denisei e departe de Paula. Si nu avem nici pivot. Mi se pare o echipa de viitor poate, dar nu cred ca putem bate Spania si Franta la acest campionat.

Amice, aici nu prea sunt de acord cu tine. La ultimele 2 turnee finale (Suedia 2016 si Rio 2016), Paula Ungureanu a fost sub tot ce am dus in poarta. Dedu a fost NET superioara, asta a fost si motivul pentru care, de exemplu, in Suedia Dedu a inceput rezerva si a sfarsit titulara de drept. Chiar daca Paula Ungureanu traverseaza o perioada buna la CSM Bucuresti, tot nu se ridica la nivelul prestatiilor Denisei Dedu.

749913671784643
Razvan Marcel  •  04 Decembrie 2017, 17:38

Noi trebuie sa mergem pe tineret,daca Paula a decis sa se retraga si Manea la fel au fost dorintele lor.Eu cred ca avem nationala tare.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close