SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Tragere la sorți cu ghinion pentru fetele noastre! România și-a aflat grupa la Mondialul sub 20 de ani

Foto: Dan Potor
Foto: Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2018 15:03

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea are o misiune grea la turneul final din Ungaria (1-15 iulie 2018).

Tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial feminin, sub 20 de ani, a avut loc joi după-amiaza, la Basel (Elveția). România a fost repartizată în urna a treia valorică și a nimerit într-o grupă destul de grea.

Danemarca, locul 3 la Europeanul din 2017, sub 19 ani, Olanda, locul 6 la aceeași competiție, Angola, campioana Africii, Japonia, vicecampioana Asiei, și Paraguay vor fi adversarele "tricolorelor".

"E o grupă echilibrată. Trebuie să ne batem cu Olanda și Danemarca, principalele adversare. Vrem cel puțin locul doi în grupă", a declarat selecționerul Gheorghe Tadici.

România s-a calificat la Mondialul din Ungaria după ce a câștigat grupa preliminară de la Cluj-Napoca, învingând Croația, Ucraina și Georgia. Anul trecut, la Europeanul sub 19 ani, generația actuală a ocupat doar locul 9, unul considerat mult inferior față de valoarea actualei echipe.

Cele mai cunoscute nume ale generației 1998-1999 sunt cele ale Sorinei Tîrcă, fiica fostei mari internaționale Mariana Tîrcă, al Dacianei Hosu, al Teodorei Popescu, Ralucăi Petruș, Alexandrei Badea, Dariei Bucur sau Ralucăi Kelemen, toate jucătoare în Liga Națională feminină.

Turneul final al Mondialului Under 20 va avea loc la Debrecen și Gyor, între 1 și 15 iulie 2018. 

Grupele CM U 20

Grupa A
Ungaria
Norvegia
Muntenegru
Brazilia
Portugalia
Coasta de Fildeș

Grupa B
Rusia
Coreea de Sud
Slovenia
China
Chile
Islanda

Grupa C
Danemarca
Olanda
ROMÂNIA
Angola
Japonia
Paraguay

Grupa D
Franța
Germania
Spania
Croația
Egipt
Suedia

Modul de desfășurare
- primele patru echipe din fiecare grupă se califică în "optimi"
- În "optimi" se joacă după sistemul 1A-4B, 2A-3B, 1C-4D, 2C-3D, 3A-2B, 3C-2D, 4A-1B, 4C-1D

S-au tras la sorți și adversarele de la U18

S-a tras la sorți și grupa de la CM U18, care va avea loc în Polonia în această vară. Echipa României antrenată de fosta mare internațională Carmen Amariei a nimerit în Grupa A alături de Germania, Polonia, Brazilia, Angola și Slovacia. Această generație a ocupat locul 7 la Europeanul sub 17 ani de anul trecut.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mega2005
mega2005  •  26 Aprilie 2018, 19:35

Cum adica...cu ghinion???...asa o scrie presa din Olanda???***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

turcescu
turcescu  •  26 Aprilie 2018, 18:06

Cam ghinion tragere, dar inainte turneului sunt considera inca cateva echipe peste noi. Deci daca invingem Olanda, e ok. Olanda la juniori nu e o speriatoare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close