SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEMISIE

UPDATE Gheorghe Tadici şi-a dat demisia de la naţionala de handbal şi sare la gîtul conducătorilor FRH: "Nu există nici o strategie"

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 18:08

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat că antrenorul naţionalei feminine Gheorghe Tadici, a renunţat la funcţia de selecţioner.

UPDATE 18:00 » Gheorghe Tadici a oferit prima declaraţie după anunţul plecării sale de la echipa naţională şi printre vorbele sale au existat şi cîteva cu adresă la şefii FRH: "M-am retras din mai multe considerente. N-aş dori să fac spectacol sau scandal. Mă retrag după ce naţionala a făcut un turneu final bun. N-am avut noroc la Campionatul European, cîteva secunde au făcut diferenţa. Fondul de jucătoare se răreşte.

Nu există nici o strategie pentru promovarea jucătoarelor tinere. Eu văd în următorii 3 ani de zile o scădere dramatică a jucătoarelor de echipă naţională care vor juca la turneele finale. Luasem această decizie încă din timpul Campionatului Mondial, din timpul meciului cu Spania. Chiar dacă ieşeam campioni mă retrăgeam", a spus Tadici la Dolcesport.

Ce spune Federaţia

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a făcut anunţul în această după amiază, pentru Mediafax: "Domnul Tadici s-a retras din funcţia de antrenor al naţionalei feminine. A făcut o prezentare după Campionatul European, astăzi, la şedinţa Consiliului de Administraţie, după care ne-a surprins cu anunţul său.

Sigur că urmează căutări pentru un nou antrenor, iar eu sînt dator ca în faţa Consiliului de Administraţie, la următoarea şedinţă, care va fi curînd, să vin cu propuneri. Va fi o Comisie tehnică, va face propuneri. Nu doresc să fac alte comentarii, pot să spun doar că pe listă poate fi şi un antrenor străin".

Gheorghe Tadici a fost cu naţionala României la Campionatul European din luna decembrie, din Ungaria şi Croaţia, unde "tricolorele" s-au clasat doar pe locul 9.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Ianuarie 2015, 13:40

nu stiu de ce strategie vb...tadici a dem ce poate(cu toate ca la un moment dat a avut o nationala si mai puternica)cred ca am batut pasul pe loc..daca nu chiar am inaintat precum..racul cat a fost antrenor...pensie lunga

turcescu
turcescu  •  11 Ianuarie 2015, 11:36

IACOB VESTERGAARD LA NATIONALA!

blue_sky
blue_sky  •  11 Ianuarie 2015, 08:51

In sfarsit am scapat de pacoste!Cica locul 9 la C.E. inseamna un turneu bun!Nici nu stii daca sa razi sau sa fii trist dupa o asemenea declaratie de 2 bani.Adevarul este ca Tadici e un antrenor limitat care e departe de cerintele handbalului modern jucat in viteza, cu combinatii variate intre jucatoare si nu doar stand in aruncarile interilor(Neagu in special).Cea mai buna varianta este clar Jakob Vestergaard care este deja in Romania si cunoaste bine jucatoarele noastre.El poate aduce mentalitatea de invingator si calmul de care e nevoie pentru marea performanta!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează