SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

FOTO România câștigă dramatic ultima partidă de la Trofeul Carpați, 24-23 cu Brazilia » UPDATE Ambros Martin a anunțat lotul final pentru Mondial

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 18:15

"Naționala" României a trecut de Brazilia, în ultimul meci la Trofeul Carpați, Neagu și compania sărbătorind victoria alături de 4.000 de craioveni

Ultimul test înainte de Mondialul din Germania a fost susținut duminică seara, la Craiova, de Neagu, Elisei, Pintea și celelalte "tricolore" în fața Braziliei, campioana mondială din 2013. 

Polonia câștigase deja turneul, deși pornea cu șansa a treia, iar favoritele România și Brazilia urmau să joace doar pentru locul doi.

O certitudine, Ana Maria Dragut

Selecționerul Ambros Martin a încercat toate soluțiile posibile și imposibile, atât în atac, cât și în apărare, dorind să vadă pe cine se poate baza cu adevărat la Mondiale. Și prima repriză a partidei cu sud-americancele a scos în față un braț stânga extrem de eficace: Ana Maria Dragut. Interul de la Zalău a lăsat-o fără replică pe Mayssa Pessoa, la fiecare aruncare. 

Ibericul de pe banca României s-a edificat însă și nu a mai trimis-o deloc pe numărul 90 și în atac, Dragut fiind folosită exclusiv pe faza de apărare.
A încercat să joace și fără Neagu, dar e greu să scapi așa repede de Neagu-dependența echipei României. 

Extrema dreapta, marele semn de întrebare

În lipsa Anetei Udriștoiu, menajată după ce a simțit dureri la genunchiul stâng, Anei Maria Berbece i-a revenit șansa de a juca pe extremă dreapta. Puștoiaca de 18 ani joacă însă cu mult trac, îi lipsește încrderea, iar Ambros a încercat alte soluții. Cu Tătar, plecând apoi al doilea pivot, cu Geiger, din inter dreapta, și chiar cu Ana Maria Popa, extrema de pe partea dreapta. 

Curioase soluții gândind că acasă au rămas Laura Chiper sau chiar Ana Maria Simion, o jucătoare care a avut evoluții apreciate la CSM Roman.

Dedu a fost MVP

Conduse la pauză cu 15-13, "tricolorele" au trebuit să alerge în spatele adversarelor și primele 19 minute din partea a doua. Greul în atac a căzut pe umerii Cristinei Neagu și ai Crinei Pintea. Dar cea mai bună handbalistă "tricoloră" a fost indiscutabil Denisa Dedu, care a închis pur și simplu poarta. România a egalat la 20, dar a rămas imediat în 4 jucătoare de câmp după o eliminare și o echimbare greșită. 

În acele momente Denisa a fost imperială și a dat aripi coechipierelor. Eliza Buceschi a marcat golul victoriei cu 70 de secunde înainte de final, iar la ultimul atac "tricolorele" s-au apărat eroic. Victorie, 24-23, un succes care dă puțină culoare în obraji româncelor, pregătite pentru un turneu final mondial care să le aducă măcar în "sferturile" competiției. 

România 24
Neagu 8, Pintea 5, Buceschi 4, Dragut 4, Elisei 2, Tătar 1. Antrenor: Ambros Martin

Brazilia 23

Rodrigues 7, Amorim 5, Tamires 3, Quintino 3, S. Rocha 2, Batista 2, M. Costa 1. Antrenor: Jorge Duenas

"Cred că vom face față!"

Denisa Dedu spune că poarta României nu va suferi, chiar dacă se bazează acum pe doi goal-keeperi extrem de tineri, Dedu și Dumanska

După partidă, Ambros Martin a anunțat că a decis să le lase acasă pe Bianca Bazaliu, Alina Ilie și Laura Popa. Acestea nu vor face deplasarea cu lotul național de handbal feminin pentru Mondialul din Germania, 1-17 decembrie.

LOT FINAL ROMÂNIA 

Portari: Dedu, Dumanska
Extreme stânga: Elisei, Iuganu-Popa
Extreme dreapta: Udriștoiu, Berbece
Pivoți: Pintea, Tătar, Tomescu
Centri: Buceschi, Zamfirescu, Laslo
Interi stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, Szucs
Interi dreapta: Geiger, Dragut

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA CM 2017

  • 02.12 - ora 15:00 România-Paraguay
  • 03.12 - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
razvyyc
razvyyc  •  27 Noiembrie 2017, 08:08

Iulia Curea a avut un tur de campionat si cateva meciuri de CL foarte bune. Totusi, sa fim seriosi, Iulia are 35 ani iar obiectivul declarat al FRH este de a face o echipa competitiva pentru Jocurile Olimpice. Dupa mine, nu o luam nici pe Elisei. In rest, nationala culege " roadele muncii" in cazul Biancai Bazaliu, jucatoare plafonata timpuriu la CSM Bucuresti, dupa ce a dominat handbalul juvenil international 2-3 ani la rand! La polul opus, Dragut, jucatoare (re)descoperita de Gheorghe Tadici, jucatoare pe care nici un antrenor nu a reusit sa o slefuiasca, desi a schimbat nenumarate echipe dupa ce a terminat junioratul. Uite ca Tadici a reusit asta intr-un singur an, a transformat-o dintr-o jucatoare mediocra intr-o titulara de prima reprezentativa.

onduku
onduku  •  26 Noiembrie 2017, 23:41
Postat de Marius Carp pe 26 Noiembrie 2017, 18:54

Curea si Bazaliu trebuiau sa fie in lot!!!

Curea nu stiu daca mai vine la nationala, cat despre Bazaliu se pare ca antrenorul marcheaza pe Florianu. Florianu oricum e mai buna in acest moment decat Bazaliu. Baza trebuie sa faca mai mult... Problema e la extrema dreapta, nu inteleg cum poate merge Berbece!

pantokrator
pantokrator  •  26 Noiembrie 2017, 19:47
Postat de Marius Carp pe 26 Noiembrie 2017, 18:54

Curea si Bazaliu trebuiau sa fie in lot!!!

Corect. Nu cred ca Bazaliu trebuia sa lipseasca. Dar vad ca lotul e facut....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează