SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI / CORONA BRAȘOV-HCM RM. VÂLCEA 27-31

Vâlcea merge în Final 4! Oltencele s-au calificat în semfinalele Cupei României + Care sunt celelalte 3 echipe din penultimul act

Articol de - Publicat joi, 15 martie 2018 20:00

Oltencele au trecut la Brașov de Corona și se alătură celor de la CSM București, CSM Roman și Dunărea Brăila în lupta pentru trofeu.

HCM Rm. Vâlcea e ultima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României la handbal feminin. Vâlcencele au trecut joi seara cu 31-27 de Corona Brașov în deplasare, într-un meci în care au avut emoții doar zece minute în repriza secundă!

Glibko show

În prima parte a ieșit în evidență ucraineanca Irina Glibko, interul stânga de la Vâlcea marcând din toate pozițiile. Și Marta Lopez, extrema dreapta din naționala Spaniei a avut o evuluție apreciată, iar oltencele s-au desprins pe tabelă. Au condus cu 11-6, 12-7 și 17-12 la pauză.

Corona a avut probleme în a depăși apărarea foarte mobilă a oaspetelor, dar și pe Marina Razum, portarul croat care a avut câteva intervenții eficiente.
Sorina Târcă a sunat adunarea

În partea a doua, Vâlcea a bifat cea mai mare diferență de pe tabelă, 19-13 (minutul 34), dar imediat echipa lui Gheorghe Sbora parcă a oprit motoarele mulțumită cu diferența.

Și Brașovul a revenit având în Sorina Târcă, fiica fostei mari internaționale Mariana Târcă, jucătoarea care a relansat disputa. Interul stânga a punctat de 6 ori într-un interval foarte scurt de timp, iar Brașovul a egalat la 21 și apoi chiar a luat conducerea: 22-21 (minutul 46).

Vâlcencele s-au trezit din șoc însă imediat, și-au ridicat din nou nivelul jocului și de la 23-23 s-au desprins iar la cinci lungimi: 28-23.

Nu au mai fost emoții, Vâlcea a jucat eficient și a punctat și la capitolul spactacol după golurile din aeriană marcate de Maria Gavrilă.

S-a terminat 31-27, un rezultat care propulsează echipa din Vâlcea, după dispariția Oltchimului, pentru prima dată în semifinalele Cupei României.

Turneul final al celor mai bune patru echipe se va disputa, într-o locație care va fi stabilită de Federația Română de Handbal, pe 31 martie și 1 aprilie. 

Corona Brașov 27
S. Târcă 9, Chiper 7, Buceschi 5, Tiron 2, L. Popa 2, Tătar 2. Antrenor: Dragoș Dobrescu

HCM Rm. Vâlcea 31

Glibko 11, Lopez 6, Manea-Bădiță 3, Gavrilă 3, Fernadez 3, Adespii 2, Vukcevici 2, Vasileuskaia 1. Antrenor: Gheorghe Sbora

Rezultate sferturi de finală
CSM București-HC Zalău 29-27
Dunărea Brăila-CSM Bistrița 28-25
CSM Roman-Danubius Galați 25-19
Corona Brașov-HCM Rm. Vâlcea 27-31

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează