SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2018

Vamos, meninas! România nu trebuie să facă vreun pas greșit, astăzi, cu Portugalia

Gabriela Perianu într-un duel în meciul cu Austria
Gabriela Perianu într-un duel în meciul cu Austria

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 octombrie 2017 12:16

Româncele nu trebuie să se încurce în Portugalia ca să păstreze șanse la locul 1 în clasament, pentru care se bat cu campioanele olimpice, rusoaicele.

Victorie concludentă cu Austria, 36-25, în meciul de debut în preliminariile Euro 2018, iar în al doilea joc din grupa D România joacă în Portugalia.

Lusitanele nu sunt nicidecum o forță pe semicerc, dar au dat o replică excelentă în Rusia, campioanelor olimpice, în prima partidă. Echipa lui Evgheni Trefilov a fost condusă timp de 40 de minute, dar a câștigat la final clar, 32-25.

"Nu știm mare lucru de Portugalia, dar o să ne adaptăm pe parcurs. Am vizionat jocul cu Rusia, ne-am făcut o primă părere", a declarat antrenorul Martin Ambros. Pentru jocul de la Luso, ibericul a făcut două schimbări în lotul de 16 față de partida cu Austria.

Au fost lăsate acasă Laura Chiper și Andreea Pricopi, merg în locul lor Alina Ilie și Raluca Băcăoanu, ultima o debutantă. "Vrem să câștigăm fiecare meci. E important să creștem de la meci la meci, ca fetele tinere să capete încredere", a declarat și liderul României, Cristina Neagu.

Portugalia nu a mai fost la un turneu final din 2008, de la Europeanul din Macedonia.

România și Portugalia s-au întâlnit ultima dată în preliminariile pentru Euro 2010. "Tricolorele" au câștigat ambele dispute, 44-23 în deplasare și 37-23 pe teren propriu. "Vamos, meninas!" sau altfel spus "Hai, fetele!" 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  01 Octombrie 2017, 16:40

La ce ora este meciul?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close