SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Vardar au vrut, Vardar au! CSM București va întâlni în semifinale același adversar ca anul trecut, campioana Macedoniei, Vardar Skopje

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2017 00:00

Tragerea la sorți pentru Final Four-ul Ligii Campionilor, la feminin, a avut loc ieri, la Budapesta. Capitala Ungariei va fi, de altfel, pe 6/7 mai, pentru a patra oară consecutiv, gazda turneului care va desemna campioana Europei în acest sezon.

Katarina Bulatovici ne-a fericit

Patru handbaliste, una de la fiecare echipă, au fost cele care au extras bilele din urnă, pentru a forma perechile din semifinale. Unguroaica Anita Gorbicz, centrul Gyorului, a tras numele campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica. Echipa Cristinei Neagu era "gazda" primei semifinale. Extrema dreapta Tamara Mavsar, slovena de la Vardar Skopje, a pus mâna pe bila cu numele campioanei Europei, CSM București. Cele două echipe își așteptau acum adversarele. CSM era prima extrasă în a doua semifinală.

Katarina Bulatovici, a treia desemnată să extragă, stabilea practic semifinalele, pentru daneza Line Jorgensen, interul dreapta de la CSM, rămânând de îndeplinit o simplă formalitate. Fosta jucătoare a Oltchimului a tras pentru formația sa chiar Gyorul, campioana Ungariei, formația pe care toată lumea dorea să o evite în semifinale! Și astfel, pentru CSM București, a rămas Vardar Skopje, adică același adversar din sezonul recut.

O tragere cu repetiție, deznodământul va fi aflat pe 7 mai!

"E exact adversarul pe care l-am dorit. Că e bine, că e rău, vom vedea. Oricum va trebui să câștigăm două meciuri pentru a ne păstra trofeul"
Bogdan Vasiliu, președinte secție handbal CSM București

Devoratoarea de antrenori!

Campioana Macedoniei are un lot foarte bun, dar niciun antrenor nu a reușit să se impună la Skopje

Vardar Skopje s-a calificat la Budapesta pentru a patra oară consecutiv în Final Four-ul Ligii Campionilor. Alături de Buducnost, campioana Macedoniei este singura echipă care a acces în careul de ași de fiecare dată de când sistemul de desfășurare s-a schimbat.
Vardar nu a reușit însă niciodată să se califice în finală, pierzând de fiecare dată primul meci! L-a câștigat pe al doilea și a terminat mereu pe 3. De două ori au pierdut în semifinale cu Buducnost, iar sezonul trecut chiar cu CSM București.

Patru antrenori dintr-un foc

Clubul macedonean este unul dintre cele mai bogate din Europa. Ambele echipe de handbal, atât la fete, cât și la băieți, sunt angrenate an de an la câștigarea trofeului. Miliardarul Serghei Samsonenko a construit pentru echipele sale o sală proprie, un hotel, terenuri de antrenament, bază de refacere, toate la cele mai înalte standarde. Dar rezultatele nu au apărut.

La feminin, Vardar schimbă antrenorii precum ciorapii, niciun tehnician nereușind să se impună. În ciuda faptului că în capitala Macedoniei au ajuns nume grele: danezii Jan Pytlick și Kim Rasmussen, spaniolul David Davis Camara, macedoneanca Indira Kastratovici.

Numai în actualul sezon Vardar a schimbat patru antrenori! A început cu Kastratovici, a urmat David Davis, o etapă a stat Aco Stankovski, iar la returul din "sferturi", echipa a fost condusă de fosta mare internațională rusă Irina Dibirova, fostă Poltorațkaia. Rămâne de văzut dacă până la meciurile cu CSM va rezista și rusoaica, al cărei soț, Timur Dibirov, evoluează în echipa masculină a celor de la Vardar.

Echipa de bază Vardar

Portar: Amandine Leynaud (Franța)
Extremă stânga: Camilla Herrem (Norvegia)
Inter stânga: Andrea Penezici (Croația)
Centru: Andrea Lekici (Serbia)
Pivot: Anja Althaus (Germania)
Inter dreapta: Barbara Lazovici (Slovenia)
Extremă dreapta: Jovanka Radicevici (Muntenegru)

Un adevărat turn Babel!

Vardar este echipa cu cele mai multe jucătoare străine dintre formațiile prezente la Final Four. Din cele 18 jucătoare care alcătuiesc echipa, una singură e macedoneancă. În rest sunt 17 handbaliste din 11 țări diferite! La echipă se vorbește însă în macedoneană-sârbește, 10 jucătoare venind din spațiul ex-iugoslav.

Mai sunt bilete

12.000 de fani vor asista la Final Four-ul de la Budapesta, 6/7 mai. Cei mai mulți dintre ei, ca de fiecare dată, vor fi suporteri ai Gyorului, tribunele colorându-se în verde la fiecare ediție. Românii care doresc să achiziționeze bilete o pot face de pe site-ul oficial al competiției, ehffinal4.com. Prețurile tichetelor de intrare nu sunt deloc exagerate, fiind patru categorii de bilete pentru cele două zile de competiție: 35, 65, 90 și 130 euro.

2-1conduce Vardar la întâlnirile directe cu CSM. Sezonul trecut, în grupele principale, macedonencele au învins cu 22-21 și 30-25. Bucureștencele și-au luat revanșa în Final Four: 27-21

3 handbalistede la Vardar au jucat și în România: Pessoa (CSM București), Leynaud (Oltchim), Herrem (HCM Baia Mare)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  19 Aprilie 2017, 14:05

se pare ca primul noroc a fost cand mavsar ne- a pus langa gyor in cea de-a 2a semifinala(un prim meci cu gyor era f greu)apoi bulatovici a stabilit pe..vardar,vardar echipa buna(cele mai multe jucat straine)cu cel mai bun atac in grupe..dar si o aparare visatoare(toate cele 4 echipe din gr noastra au primit mai putine goluri decat macedonencele)au o linie de 9m redutabila(si ftc avea..)dar eu stiu ca meciurile se castiga cu apararea iar atacul e pt frumusetea jocului,am incredere si in suedez pt ca nu orcine vine sa-ti conduca o echipa in cele mai tari meciuri..fara sa fie bazat sigur echipa o sa arate si mai bine(au fost sincope cu ftc...manea primul gol in rep a 2a ,mehmedovic meci slabut...nu a mers gullden dar a mers linnea si am incredere in frantuzoaice ca vor face meciuri mai in ff )cred ca putem juca iarasi finala...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează