SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA MONDIALĂ

Vărzaru a anunțat că are probleme medicale și nu va participa la Cupa Mondială! Vezi lotul lui Radu Voina!

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2010 00:00

Căpitanul echipei naţionale de handbal feminin a României, extrema dreaptă Cristina Vărzaru, nu face parte din lotul ce va fi convocat în 13 septembrie, în vederea pregătirii şi participării la Cupa Mondială din Danemarca.

 

Cîştigătoare a Ligii Campionilor în sezonul trecut, cu Viborg HK, în faţa formaţiei Oltchim Rîmnicu Vîlcea, căpitanul naţionalei Cristina Vărzaru nu face parte din lotul României, pentru Cupa Mondială din Danemarca (20-27 septembrie), din cauza unor probleme medicale, urmînd ca handbalista să efectueze teste medicale în această perioadă.

La trei luni şi jumătate de la ultima acţiune a reprezentativei, antrenorul Radu Voina este optimist, dar şi îngrijorat în privinţa pregătirilor înaintea Campionatului European din luna decembrie. "Ne reunim după o perioadă lungă. Cînd ne vom reuni vor fi disputate şi două etape din Liga Naţională, deci oboseala îşi va spune cuvîntul. Mai sper şi ca fetele să vină cu inima deschisă la echipa naţională, să fie o atmosferă bună şi să ne pregătim cum trebuie", a declarat Radu Voina, potrivit mediafax.

Selecţionerul a făcut referiri şi la Cupa Mondială, pe care România a cîştigat-o anul trecut şi care va debuta în 21 septembrie. "Cupa Mondială e un turneu impresionant, cu participante puternice, dar pînă la urmă e o competiţie neoficială. Sînt jocuri de pregătire şi nu vom merge acolo doar cu gîndul de a cîştiga cu orice preţ. Repet: nu trebuie să avem parte de accidentări, mi se pare cel mai important. Sigur că vor veni şi victorii, dacă fetele vor fi concentrate şi vom juca ce trebuie, dar nu e în prim-plan să apărăm titlul cîştigat anul trecut în Danemarca".

LOTUL ROMÂNIEI

Delegaţia tricoloră va include doar două straniere, interul Carmen Amariei, de la Viborg HK, şi Aurelia Brădeanu, de la Gyor ETO.

Jucătoarele convocate de antrenorul Radu Voina sînt următoarele: Paula Ungureanu şi Talida Tolnai - portari, Ramona Maier, Adriana Nechita, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bîrsan Chintoan, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Valeria Beşe, Adriana Ţăcălie, Mihaela Tivadar, Iulia Puşcaşu şi Valentina Ardean Elisei - jucătoare de cîmp.

Naţionala feminină se va reuni pe 13 septembrie, la Rîmnicu Vîlcea, iar după cîteva zile de pregătire va pleca spre Danemarca, unde în 21 septembrie va debuta, la Aarhus, în grupa B a Cupei Mondiale, în calitate de deţinătoare a trofeului.

România va evolua, în ordine, cu Norvegia, Rusia şi Suedia, în timp ce în grupa A vor evolua Germania, Ungaria, Franţa şi Danemarca.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dorindeva
dorindeva  •  07 Septembrie 2010, 15:07

Cata diferenta de gandire intre doi antrenori. Unul spune, nu vom merge acolo sa facem figuratie, chiar daca este un turneu amical de pregatire vrem sa castigam, iar celalalt spune, este o competitie neoficiala,nu vom merge acolo doar cu gandul de a castiga cu orice pret. Normal, nimeni nu-si doreste sa aiba accidentari,dar daca pleci din start cu ideea de a nu castiga ca este amical, atunci nu te respecti pe tine si nu te poti considera o echipa mare si cu pretentii.

teo2605
teo2605  •  07 Septembrie 2010, 14:51

Ne putem mândri şi cu echipa de polo :) Dar rezultatele echipei de handbal pot fi mai bune! HAI ROMÂNIA!

filipalexandru
filipalexandru  •  07 Septembrie 2010, 11:16

Tot respectul pentru cea mai buna echipa nationala a Romaniei

Vezi toate comentariile (4)
Comentează