SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI

Vasile Stângă: "Ne dorim să cîştigăm Trofeul Carpaţi, dar important este să omogenizăm echipa!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2010 00:00

Antrenorul echipei naţionale de handbal masculin a României, Vasile Stângă a declarat că premierea foştilor jucători cu peste 100 de selecţii în reprezentativă, de la Oradea, este onorantă, iar generaţiei tinere trebuie să i se reamintească de foştii mari handbalişti.

În afara meciurilor programate la Trofeul Carpaţi de handbal masculin, de la Oradea, care va debuta joi, va avea loc şi o ceremonie organizată de FR Handbal, pentru foştii jucători ai reprezentativei, care au adunat minimum 100 de selecţii. Pe listă figurează şi actualul antrenor al naţionalei, Vasile Stângă, el urmînd să primească şi un premiu individual, cel de golgheter all-time al României, cu 1.414 goluri marcate.

"E un lucru bun că federaţia s-a gîndit la această ceremonie, ne vom revedea generaţia anilor 1980, o generaţie care din păcate, deşi a avut valoare, a avut şi ghinionul să nu cîştige un Campionat Mondial sau Jocurile Olimpice. Pentru mine, acel titlu de golgheter nu este o mare surpriză, l-am mai cîştigat la Campionate Mondiale, la Trofee Carpaţi şi la altele, dar este onorantă ceremonia pentru toţi ceilalţi foşti jucători. Generaţiei tinere trebuie să i se reamintească faptul că au fost şi alţi mari handbalişti înaintea ei", a spus Vasile Stângă, potrivit mediafax.

Antrenorul naţionalei este concentrat pe meciurile oficiale, cu Croaţia şi Spania, din preliminariile CE din 2012. "Sigur că ne dorim să cîştigăm Trofeul Carpaţi, deşi mi se pare mai important să omogenizăm echipa, jocul, pentru confruntările cu Spania şi Croaţia. Toţi jucătorii vor avea minute egale de joc la Trofeul Carpaţi, trebuie să cîştigăm turneul, dar sîntem încă la început. Băieţii nu sînt cu motoarele la maxim. Sper să aibă aceeaşi motivaţie ca în meciul cu Rusia, din calificările pentru Mondiale, şi să dăm totul pe teren, mai ales la meciul cu Spania, de acasă, în care cred că avem şanse mai mari la un rezultat pozitiv. Arbitrajele sînt corecte la acet nivel, totul va depinde numai de noi", a subliniat Vasile Stângă.

Meciul din Croaţia, din preliminariile CE din 2012, se va desfăşura în 28 octombrie, la Karlovaci, iar cel cu Spania, la Oradea, trei zile mai tîrziu.

Echipa României va participa la Trofeul Carpaţi, alături de Belarus, Macedonia şi Tunisia, programul fiind următorul:
21 octombrie: ora 17.00 Tunisia - Belarus, 19.00 România - Macedonia;
22 octombrie: ora 16.00 Festivitate de retragere a foştilor componenţi ai naţionalei, cu peste 100 de meciuri la reprezentativă (partea I), 17.00 România - Belarus, 19.00 Macedonia - Tunisia;
23 octombrie: ora 10.00 Belarus - Macedonia, 11.30 festivitate de retragere a foştilor componenţi ai naţionalei cu peste 100 de meciuri la reprezentativă (partea a II-a), 12.30 România - Tunisia.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează