SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

Veste șoc! O echipă de top și-a anunțat retragerea din campionat din cauza problemelor financiare

Harghitenii cu primul trofeu în vitrina clubului din istorie, Challenge Cup în 2015 // Foto: Bela Adamosi (Odorhei)
Harghitenii cu primul trofeu în vitrina clubului din istorie, Challenge Cup în 2015 // Foto: Bela Adamosi (Odorhei)

Articol de GSP - Publicat marti, 30 ianuarie 2018 11:29

Inevitabilul s-a produs în cele din urmă pentru echipa de handbal masculin HC Odorheiu Secuiesc. Chinuită de probleme financiare și rămasă fără susținerea financiară a deputatului Attila Verestoy, decedat săptămâna trecută, oficialii echipei au luat decizia de a retrage echipa din campionat. 

''Vă aducem la cunoştinţă retragerea din Campionatul Naţional - Liga Zimbrilor a clubului HC Odorheiu Secuiesc datorată problemelor financiare apărute. Astfel conform Art. 32 din RODCNH 2017-2018, următoarele jocuri programate vor fi considerate neprezentări şi omologate cu 10-0 pentru adversari'', se arată într-un comunicat al FRH

Attila Verestoy era patronul echipe de handbal HC Odorhei, pe care a înființat-o în 2005. A susținut de atunci formația care a promovat în 2007 în prima ligă, iar în 2009 a debutat în cupele europene. În sezonul 2014-2015, HC Odorhei a cucerit Challenge Cup, al patrulea trofeu european ca valoare. În România, HC Odorhei a ocupat locul 2 în 2011 și 3 în 2012 și 2013.

În sezonul actual, după 15 etape, HC Odorhei era pe locul 4 în clasament, la două puncte de liderul Steaua, având șanse mari chiar la câștigarea campionatului. Antrenorul echipei harghitene era Dragan Dukici, cel care a fost pe banca Muntenegrului la Euro 2018.

"Ultimele zile au trecut cu căutarea soluţiilor de supravieţuire. În prima fază, clubul a înştiinţat jucătorii că nu mai poate asigura continuarea la acelaşi nivel financiar ca şi până acum. Handbaliştilor le-a fost permis să-şi caute o echipă nouă, au fost declaraţi jucători liberi. În faza a doua am cerut ajutorul autorităţilor locale. Echipa a purtat şi până acum numele oraşului, şi a dus renumele şi faima sa în ţară şi peste hotare. 

''Analizând starea financiară, şi constatând că viitorul lui HC Odorhei nu este garantat, conducerea a trebuit să ia o decizie imediată. Perspectiva sezonului de primăvară fiind una foarte nesigură, singura soluţie a fost retragerea echipei din Liga Naţională. Ne rămân rezultatele obţinute, medaliile cucerite, ridicarea Cupei Challenge deasupra capului", au anunțat oficialii lui HC Odorhei, prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
guardiatei
guardiatei  •  30 Ianuarie 2018, 17:47
Postat de simonhalep pe 30 Ianuarie 2018, 13:13

Pfiu, ce m-am speriat! Am crezut că e vb de minamo.

Si cand colo era vorba de tac-tu

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  30 Ianuarie 2018, 16:49

Păcat! Avea valoare!

chris_bu67
chris_bu67  •  30 Ianuarie 2018, 14:23
Postat de simonhalep pe 30 Ianuarie 2018, 13:13

Pfiu, ce m-am speriat! Am crezut că e vb de minamo.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează