SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE U17

Victorie cu Franța » Naționala U17 s-a impus, 26-23, în fața celei mai dificile adversare din grupă

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 18:14

Naționala de junioare a debutat cu dreptul la Europeanul din Slovacia, trecând de cea mai dificilă adversară din grupă, 26-23.

Medalia de argint cucerită la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Gyor, ar putea fi urmată de o alta pentru generația 2000-2001.

Junioarele din echipa națională au început bine Campionatul European care se desfășoară în aceste zile la Mihalovce ( Slovacia). România a trecut cu 26-23 de Franța, echipa care se anunța a fi principala contracandidată la primul loc în grupă, locul 4 la FOTE 2017.

Strâns până pe final

Chiar dacă România a câștigat clar, meciul a fost extrem de echilibrat. De altfel, echipa pregătită de Ion Ivan și Marius Dănuleț s-a desprins decisiv în ultimele 5 minute. De la 22-21, "tricolorele" au marcat de patru ori consecutiv și au rispit emoțiile. Omul meciului a fost portarul Diana Ciucă, goal-keeperul craiovean având 10 intervenții salutare, multe dintre ele în situație de unu la unu.

Joc bun și în apărare pentru românce, care au greșit, în schimb, foarte mult în atac și la finalizare. Au marcat pentru România: Andreea Popa 7 goluri, Andreea Târșoagă 6, Isabela Dragnea 3, Alicia Gogârlă 3, Denisa Vâlcan 3, Monica Bărăbaș 2, Ștefania Jipa 1 și Iuliana Marin 1.

România va juca vineri, de la ora 16:30, al doilea meci al grupei, contra Suediei, iar duminică, de la aceeași oră, contra Cehiei. Primele două clasate se califică mai departe. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  11 August 2017, 12:59

Un rezultat foarte bun.Am urmarit meciul live-text.dar o sa incerc meciul cu Suedia sa-l vad live.Multa bafta !

paiazze
paiazze  •  10 August 2017, 19:36

Bravo! Nu ma asteptam, dar handbalul feminin pare sa aiba constanta la nivel inalt. Mult noroc si succes!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează