SPORTURI  »  HANDBAL  »  GERMANIA-ROMÂNIA 23-26

Victorie dublată » "Naţionala" României a învins Germania şi în al doilea joc de verificare: 26-23

Gabriela Perianu a jucat ieri foarte bine, atît pe inter stînga, cît şi pe inter dreapta // Foto: Marius Ionescu
Gabriela Perianu a jucat ieri foarte bine, atît pe inter stînga, cît şi pe inter dreapta // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 30 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 30 noiembrie 2014 22:02

Al doilea meci s-a disputat azi la Hamm. Sîmbătă "tricolorele" se impuseseră cu 27-23.


Naţionala" României a susţinut sîmbătă şi duminică ultimele partide de verificare înainte de startul la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, contra Germaniei

După recitalul Cristinei Neagu, de sîmbătă, interul stînga marcînd de 14 ori în victoria cu 27-23, azi antrenorul Gheorghe Tadici nu a mai mizat pe titulare decît în primele 25 de minute.

Suficient pentru România pentru a lua un avantaj de trei-patru goluri, la pauză intrînd cu trei lungimi avans: 13-10. Paula Ungureanu a închis poarta, Neagu a fost regizorul din teren, iar extremele Nechita şi Elisei au dat încredere echipei cu prezenţa lor pe extreme.

Surprizele Perianu şi Zamfir
În partea a doua, Tadici a schimbat toată echipa, Dedu, Zamfir, Perianu, Chiper, Ciuciulete, Chintoan au adunat cele mai multe minute pe teren, dar jocul României nu a scăzut calitativ.

Gabi Perianu şi Cristina Zamfir au marcat gol după gol, Chintoan a ţîşnit pe contraatac ori de cîte ori a avut ocazia, iar Dedu a continuat parcă paradele Paulei între buturi.

România s-a desprins la 25-19, moment în care Tadici i-a dat posibilitatea şi Dianei Puiu să debuteze în echipa naţională. S-a terminat 26-23, o victorie care păstrează atmosfera excelentă în lotul României înaintea partidelor oficiale.

"Echipa e unită, există un grup adevărat, ceea ce nu face decît să mă bucure. Sper să rămînem aşa şi pe perioada Campionatului European", a declarat Tadici.

Colaborare cu Germania
Gheorghe Tadici a făcut cu prilejul turneului din Germania un pact cu antrenorul danez al reprezentativei Mannschaft, Heine Jensen. "Am bătut palma pentru a face un stagiu de pregătire comun, dar şi pentru a veni la «Trofeul Carpaţi», în luna martie. Campioana mondială, Brazilia, dar şi Suedia şi-au dat şi ele acordul pentru a veni la turneul din România", a declarat Tadici. Înţelegerea va cădea doar dacă România şi Germania se vor întîlni în calificările pentru Campionatul Mondial din 2015.

6 zile au mai rămas pînă la debutul României la Euro 2014, contra Norvegiei, pe 7 decembrie, la Debrecen

Germania 23
Naidzinavicius 5, Geschke 4, Steinbach 4, Minevskaja 3 (2 din 7 m), Huber 2, Zapf 1, Smits 1, Loerper 1, Althaus 1, A. Müller 1. Antrenor: Heine Jensen

România 26
Neagu 5 (3), Perianu 5, Zamfir 4, Nechita 2, Chintoan 2, Băbeanu 2 (1), Ţăcălie 2, Chiper 1, Ardean-Elisei 1, Puiu 1, Bondar 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Programul României la Euro 2014
7 decembrie: România-Norvegia
9 decembrie: România-Danemarca
11 decembrie: România-Ucraina

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  01 Decembrie 2014, 18:45

Noi le batem in amicale, ele ne bat in meciuri oficiale !!! Avantaj....ele !

sibman
sibman  •  01 Decembrie 2014, 11:21

Partea proasta este ca in amicale, dintotdeauna, am fost campioni mondiali. Urmeaza Europenele si mi-e teama sa nu avem o comportare diametral opusa.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 Noiembrie 2014, 22:34

felicitari. sa vina Euro ! acolo vom vedea ce si cum.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează