SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-CEHIA 31-26

Victorie la Paris » În linie dreaptă pentru Mondiale: România a câștigat amicalul cu Cehia, 31-26

Adriana Nechita e în formă înainte de Mondiale // Foto: Marius Ionescu
Adriana Nechita e în formă înainte de Mondiale // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 29 noiembrie 2015 00:00

Naționala feminină a României a învins Cehia, în turneul ”Razel-Bec Île-de-France”, un meci în care Adriana Nechita a marcat de 9 ori. Azi, amical cu Cuba, tot în Franța.

În linie dreaptă pentru Campionatul Mondial din Danemarca, reprezentativa feminină își turează motoarele pînă la debutul contra Kazahstanului, din 5 decembrie, de la Fredrikshaven.

După înfrîngerea de joi, cu Franța, 27-29, la Roanne, "tricolorele" au întîlnit ieri Cehia, echipă care nu e calificată la turneul final. România a condus jocul de la un capăt la altul, dar adversarele s-au ținut tari timp de 25 de minute.

După 16-13 la pauză, România s-a desprins decisiv, punînd 7 lungimi avans pe tabelă. Antrenorul Tomas Ryde a lăsat-o în afara lotului pe portarul Paula Ungureanu, iar Luciana Marin și Eliza Buceschi nu au fost deloc folosite.

Portarul Ionica Munteanu a avut din nou o evoluție foarte bună, avînd 12 intervenții și un procentaj de 40 la sută! MVP-ul meciului a fost însă Adriana Nechita, extrema dreapta a României. Jucătoarea de la Baia Mare a marcat de 9 ori în cele doar 26 de minute în care a evoluat și a avut 90 la sută procentaj de reușită.

Test cu Cuba

România va disputa azi, de la ora 15:30, ultimul meci de verificare, contra echipei Cubei, echipă care e și ea calificată la Mondiale. Cubanezele au jucat ieri împotriva Franței și au pierdut categoric, 37-18.

Rusia în mare formă

Rusia, una dintre adversarele României în grupa de la Mondiale, este în mare formă. Echipa pregătită de Evgheni Trefilov participă la "Mobelringen Cup", turneul din Norvegia. În prima zi, rusoaicele au terminat la egalitate cu echipa gazdă, 26-26, pentru ca ieri să spulbere Suedia, 32-24, după 18-8 la pauză!

România 31
Nechita 9, Neagu 4, Vizitiu 4, Geiger 3, Brădeanu 2, Tănăsie 2, Chiper 2, Szucs 1, Pintea 1, Perianu 1, Elisei 1, Manea 1. Antrenor: Tomas Ryde

Cehia 26
Luzumova 5, Mala 4, Salcakova 3, Jerabkova 3, Rysankova 3, Ruckova 2, Marcikova 2, Weisenbilderova 1, Adamkova 1, Hradilova 1, Knedlikova 1. Antrenor: Jan Besny

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează