SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA LIGII NAȚIONALE

VIDEO+FOTO Surpriză în derby! Steaua câștigă pe terenul lui Dinamo, 27-26, și împinge finala pentru titlu în meci decisiv » Emoții mari cu iranienii lui Dinamo, care au căzut din picioare!

Foto: Cristi Preda +14   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 23 mai 2018 20:55

Învinsă la Chiajna, în primul meci, Steaua și-a luat revanșa în Ștefan cel Mare, 27-26. Titlul se decide miercurea viitoare, pe terenul Stelei.

Finala așteptată de atâția ani, în handbalul românesc, Dinamo- Steaua merită toți banii! Cele două echipe au arătat un handbal multe peste nivelul campionatului în cele două meciuri jucate până acum, în ultimul act.

După ce Steaua a ratat victoria, în prima partidă, la Chiajna, învinsă după aruncările de la 7 metri, 25-27, Dinamo avea șansa să pună capăt campionatului miercuri, în sala proprie. Cu 2.500 de fani în spate, alb-roșiii au jucat însă mult prea timorați și fără nerv.

De partea cealaltă, steliștii au venit încărcați pozitiv, gata să dea totul pentru o victorie în Ștefan cel Mare.

Poarta a făcut diferența

Steaua a dictat ritmul meciului din startul partidei, Ionuț Georgescu, Alin Roșu, Marin Vegar și ceilalți desprinzându-se la trei goluri pe tabelă, 4-1. Linia de 9 metri a gazdelor a fost extrem de apatică, vedeta Sajad Esteki fiind parcă apăsat de faptul că joacă ultimul meci în sala din Ștefan cel Mare, la fel ca și fratele său, cei doi semnând pentru sezonul viitor cu CSM București.

Portarul Stelei, Tudor Stănescu, s-a ridicat însă peste toți jucătorii din teren. Paradele goal-keeper-ului militar au dat multă încredere colegilor, iar Steaua a condus în permanență în prima repriză, 14-12 la pauză. De partea cealaltă, Saeid Herdarirad, portarul iranian al lui Dinamo, a avut doar două intervenții în prima parte, prima în minutul 24!

Mulți nervi și tensiune

În partea a doua, Dinamo a dat semne că revine și a făcut-o de la 18-21, preluând prima dată conducerea în minutul 44. Când pivotul Marius Mocanu a înscris, fanii au înnebunit de-a dreptul, ridicând la maximum nivelul decibelilor.

Steliștii nu au picat însă psihic. Și-au revenit imediat și a trecut încă o dată la conducere. Niciuna dintre echipe nu s-a mai desprins decisiv.

Finalul a fost unul incredibil. 25-23 Steaua, Dinamo marchează de două ori consecutiv. 26-25 Steaua, 26-26 Dinamo.

Curajul lui Ovidiu Mihăilă

Antrenorul Stelei joacă fără portar. Totul sau nimic! Echipa sa intră însă în amenințare de joc pasiv. Cine aruncă la poartă? O face "bătrânul" Stavrositu. La 37 de ani, centrul Stelei trece pe lângă Șandru și Descat și înscrie! 27-26 Steaua. Mai e timp însă de încă un gol al "câinilor". Francezul Descat e singur pe extrema stângă, față în față cu Tudor Stănescu. Bara îl salvează pe goal-keeper. Descat devine "demon" după un meci în care marcase de 9 ori și avusese o evoluție foarte bună.
E 1-1 la general și totul se decide la Chiajna, pe 30 mai. Acum Steaua are prima șansă, va avea suporterii aproape și moralul crescut al unei echipe care a venit din spate!

Dinamo 26

Descat 9, Gavriloaia 6, Komogorov 5, S. Esteki 2, A. Esteki 1, Mocanu 1, Șandru 1, Gaiducenko 1. Antrenor: Constatin Ștefan

Steaua 27

A. Roșu 7, I. Georgescu 4, Vegar 4, Mihalcea 2, Vujici 2, Stavrositu 2, Kostadinovici 2, Florea 2, Irimescu 2. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

A căzut din picioare

Tensiunea partidei și emoțiile meciului și-au pus amprenta și asupra jucătorilor. Imediat după terminarea meciului, pe culoarul care duce din sală spre vestiare, iranianul Saied Heidarirad a căzut din picioare. "Nu știam ce se întâmplă. Am văzut cum cade din picioare în fața mea. I s-a făcut rău", a declarat secundul lui Dinamo, Ionel Ene. Imediat au intervenit doctorii care i-au pus masca de oxigen pe figură. "S-a sufocat, nu mai avea aer. El a avut amigdalită, avea gâtul încă plin cu puroi și de la tensiune, de la nervi, nu a mai putut respira. E însă OK, în afara oricărui pericol", a dat asigurări Daniel Georgescu, cel care se ocupă de secția de handbal de la Dinamo. Când a văzut că a picat din picioare și că i s-a făcut rău, i s-au înmuiat picioarele și bielorusului Vadim Gaiducenko. Și el a avut nevoie de îngrijiri medicale din partea medicilor.

Sajad și-a rupt o coastă!

Dinamo l-a pierdut în prima repriză pe golgeterul său, Sajad Esteki. Iranianul a simțit dureri la coaste în prima repriză, în urma unui duel mai bărbătesc pe semicer. Nu a mai putut juca. În repriza a doua nici nu a mai stat pe bancă, mergând la spital pentru o radiografie. Aceasta a arătat că interul stânga are o coastă ruptă și sezonul actual s-a încheiat pentru el, neputând fi folosit în meciul 3 al finalei.

"Am venit aici să câștigăm, eram sigur că putem întoarce. E foarte frumos pentru o finală Steaua-Dinamo. Ne vedem însă lungul nasului și vom lupta pentru a arăta că avem valoare, ne dorim să fim campioni"
Marius Stavrositu, autorul golului decisiv

"Știam că vom avea un meci foarte greu, ne așteptam la asta. Am avut foarte puține soluții pe bancă, nu am avut o formă bună nici la nivelul porții, unde am stat excelent în ultimul timp. Mai este un meci, plecăm încrezători, dar cred că Steaua e acum favorită"
Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

"Am arătat calitate în ambele jocuri, am gestionat bine finalul de meci. Cred că tot detaliile vor face diferența. Acești băieți și-au depășit condiția în acest sezon, presiunea va fi pe Dinamo, ei sunt campionii. Am ajuns aici pe merit, nu printr-o conjunctură, după ce sezonul trecut aceeași echipă a luptat să scape de retrogradare"
Ovidiu Mihăilă, antrenor Steaua

 

 

Clipe de coșmar în vestiarul lui Dinamo! Portarul Saied Heidarirad a leșinat după derby-ul cu Steaua și a avut nevoie de intervenția medicilor: http://bit.ly/2J1E2Lt

Clipe de coșmar în vestiarul lui Dinamo! Portarul Saied Heidarirad a leșinat după derby-ul cu Steaua și a avut nevoie de intervenția medicilor: http://bit.ly/2J1E2Lt

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 23 Mai 2018

 

 

Atmosferă incendiară la Dinamo - Steaua

Atmosferă incendiară înaintea derbyului Dinamo - Steaua! Meciul 2 e liveSCORE AICI: http://bit.ly/2J1E2Lt

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 23 Mai 2018

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (17)
maxp
maxp  •  24 Mai 2018, 09:26
Postat de florianveress pe 24 Mai 2018, 07:37

Cum de a avut drept de joc stelistul scuipăcios? Sau poţi face ce vrei, fără să păţeşti nimic?

Chiar asta conteaza?! E nevoie sa lipseasca Stavrositu ca sa o bati pe Steaua? Efectiv i-au umilit, Dinamo arata penibil.

florianveress
florianveress  •  24 Mai 2018, 07:37

Cum de a avut drept de joc stelistul scuipăcios? Sau poţi face ce vrei, fără să păţeşti nimic?

10202925648180625
Eugen Qy  •  24 Mai 2018, 03:55
Postat de gannicus2014 pe 23 Mai 2018, 19:38

lasa-ne, bah, sa vedem meciul, pe toate forumurile esti prezent, am fost in 2006 la Polivalenta cand am luat Cupa cu portughezii si nu eram nimeni kaki, erau banii MFA ... felicitari baietilor!

Stai linistit ca ala desi isi zice stelistu, este dinamovist sadea si inca din ala exsecuristu', atasat pe la Ambasade ! E becaliot convins si cred ca ar fi in stare sa chiar ma atace, de m-ar vedea pe strada ! Lasa-l in plata Domnului ! Sunt pline spitalele si Cimitirele de smecheri de astia !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează