SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Zalăul câștigă în Cehia! Echipa lui Tadici, foarte aproape să se califice în "sferturile" Cupei EHF

Bucuria unei victorii venite în deplasare care aduce alte două puncte în clasament // FOTO sportpictures.eu
Bucuria unei victorii venite în deplasare care aduce alte două puncte în clasament // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2018 20:58

Echipa lui Gheorghe Tadici ia o opțiune serioasă la calificarea în ”sferturi” după ce a bifat a doua victorie în grupă.

HC Zalău a reușit, duminică seara, o victorie senzațională în Cehia, pe terenul celor de la Banik Most. Atenționate de faptul că Larvik, campioana Norvegiei, nu a reușit să învingă la Most, ardelencele au intrat extrem de motivate pe teren. Și au trecut rapid la conducere.

Torpilele Anei Dragut s-au oprit în poarta Dominikăi Muellnerova, Roxana Rob a fost cu adevărat creierul echipei, iar Ana Ciolan a intrat foarte bine pe postul de pivot. A fost 5-2 pentru ardelence și apoi 9-6 spre bucuria celor 10 fani care au ajuns cu mașinile în Cehia pentru a-și susține favoritele.

Scurtcircuitul Tămaș

Castelul clădit cu atâta migală de fetele lui Tadici s-a dărâmat însă după ce Larisa Tămaș, om de bază, interul dreapta al Zalăului, avea să primească a treia eliminare de două minute în minutul 25. Și de la 7-9, cehoaicele au ajuns să conducă la pauză cu 12-11!

Și perioada de degringoladă a continuat și în partea a doua. Portarul Muellnerova și centrul Manakova, care au fost părtașe în decembrie la eliminarea României de către Cehia la Mondialul din Germania, au fost cele care au dat încredere colegelor. Zachova a fost de neoprit la aruncările de la 7 metri, iar gazdele s-au distanțat la 16-12 și 17-13.

Ardelencele nu s-au panicat însă. Și-a intrat în rol portarul Paula Vișan, Tadici a mutat, a trimis-o pe extremă pe Abed-Kader și pe inter dreapta pe Valentina Panici. Mutări inspirate, iar Zalăul a revenit uluitor.

S-a făcut liniște în sală, iar scandările suporterilor veniți din Sălaj "România! România!", s-au făcut tot mai des și mai clar auzite.

De la 19-17 pentru Banik, româncele au marcat de 5 ori consecutiv, aducând o altă atmosferă și pe banca de rezervă. Cu mult calm și jucând excelent tactic, zălăuancele au păstrat până la final diferența și au câștigat cu 25-22. A doua victorie în grupă, una care le aduce, alături de Larvik, favorite la calificarea în "sferturi". 

Banik Most 22
Zachova 8, Manakova 5, Kovarova 4, Sipova 1, K. Dvorakova 1, Chmelarova 1, Janouskova 1, Kostelna 1. Antrenor: Peter David

HC Zalău 25

Rob 6, Abed-Kader 5, Dragut 4, Irimia 3, Panici 3, Trif 2, Ciolan 2. Antrenor: Gheorghe Tadici

Clasament grupa D
1. Larvik HK 3 2 1 0 76-69 5
2. HC Zalău 3 2 0 1 72-71 4
3. H 65 Hoors 3 1 0 2 74-78 2
4. Banik Most 3 0 1 2 70-74 1
* primele două clasate se califică în "sferturi"

Etapa a 4-a, 27 ianuarie: Zalău-Most, Larvik-Hoors.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează