SPORTURI  »  HOCHEI  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ

Declaraţie-şoc a preşedintelui FR Hochei pe Gheaţă: "Plec cu toţi jucătorii"

Tanczos Barna a agitat şi mai mult apele!
Tanczos Barna a agitat şi mai mult apele!

Articol de GSP - Publicat joi, 22 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 20:00

În loc să calmeze spiritele, şeful FRHG, Tanczos Barna, a ameninţat cu demisia şi a ironizat România.

Scandalul din hocheiul pe gheaţă, declanşat de gesturile antiromâneşti ale jucătorilor de origine maghiară de la "naţională", este departe de a se stinge. Ieri dimineaţă, unul dintre jucătorii României, care evoluează la HSC Miercurea Ciuc, Tihamer Becze, a declarat pentru presa maghiară că "românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general". "Vinerea trecută, Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă. În lotul de 26, avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaică", a spus Becze.

Reacţia preşedintelui FRHG, Tanczos Barna, a apărut cîteva ore mai tîrziu, la Radio GSP. La început a părut tolerant. "Noi trebuie să apreciem rezultatele echipei naţionale după performanţe, nu după cele de etnie, rasă. Cu chiu, cu vai am reuşit să avem jucători care se bucură la golurile marcate pentru România, la fel ca şi publicul din Miercurea Ciuc, care se bucură pentru victoriile echipei naţionale", a spus Barna, precizînd că imnul secuiesc se cîntă de 21 de ani în Covasna. Spre final însă, a fost mai incisiv. "Dacă în România se vrea, o să-i exludem pe toţi maghiarii din Harghita care joacă în echipa asta. O să plec cu toţi jucătorii din România ca să fie toată lumea mulţumită şi să jucaţi în Liga H!", a precizat şeful FRHG.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
valispi
valispi  •  08 Ianuarie 2012, 12:19

Copentru comentariul lui cartgrigorescu tradatori imputiti sunt peste tot in frunte cu basinescu. atfel nu faceau aceasta alianta contra naturii si intereselor neamului romanesc, tolerant cunoscator de istorie hortista . TU esti unul dintre ei sus pe cal si in Mongolia cu tine. si poate il duci si pe base acasamentariul tău...

valispi
valispi  •  08 Ianuarie 2012, 12:19

pentru comentariul lui cartgrigorescu tradatori imputiti sunt peste tot in frunte cu basinescu. atfel nu faceau aceasta alianta contra naturii si interesele neamului romanesctolerant care cunoaste istoria . TU esti unul dintre ei pupincurist care sub falsa idee de cunoastere a istoriei , spurca o natiune sus pe cal si in Mongolia cu tine. si poate il duci si pe base acasa

valispi
valispi  •  08 Ianuarie 2012, 12:08

pleaca in muma-ta cu toti sovinii bozgori. daca nu ca convine sa traiti in ROMANIA tirati-o in pusta maghiara.mars afara din tara pe care o ponegresti ministru c u r v a.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează