SPORTURI  »  HOCHEI  »  FRHG

EXCLUSIV Federația iese la atac: „Miercurea Ciuc își bate joc de campionatul românesc!” + „E o imixtiune jegoasă a Ministerului”

foto: facebook.com/HSCCsikszeredaOfficial
foto: facebook.com/HSCCsikszeredaOfficial

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 13:00 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 13:16

Emilian Cernica, vicepreședintele Federației Române de Hochei pe Gheață, și secretarul general Alexandru Nistor au comentat pentru GSP.ro ultimul scandal din sportul românesc: FRHG acuză echipa Miercurea Ciuc că s-a dat „lovită” în campionatul României, dar a fost aptă două zile mai târziu „în cel din Ungaria”.

Cernica și Nistor acuză Ministerul Sportului că vor să „îngroape hocheiul românesc” și susțin că ACSH Gheorgheni, CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc, echipele care evoluează în paralel și într-o ligă din Ungaria, ar trebui să joace exclusiv în România.

Mititelu a vorbit cu Pițurcă: „O spun cu sufletul curat” + „Vrea 7 milioane de euro de la mine”
FCU CRAIOVA
Mititelu a vorbit cu Pițurcă: „O spun cu sufletul curat” + „Vrea 7 milioane de euro de la mine”

„O imixtiune jegoasă a Ministerului în treburile Federației. Vor să îngroape hocheiul românesc”

Este o imixtiune jegoasă a Ministerului în treburile Federației. Vor să pună cei din regiunea Harghita mâna pe Federație, cu complicitatea ministrului Novak. 

A fost o greșeală să lăsăm aceste echipe românești (n.r. - ACSH Gheorgheni, CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc) să joace și în Ungaria, care, după părerea mea, este o ligă foarte neserioasă.

Miercurea Ciuc e un club departamental, joacă într-un patinoar făcut de stat, își bate joc de campionatul românesc. Acum au pierdut mecul cu 0-5, au fost amendați, în jur de 5.000 de lei. Din câte știu, la următoarea situație de acest gen echipa poate fi exlusă din campionat. Singura variantă să nu mai avem astfel de probleme este să nu mai lăsăm echipele noastre să joace în campionatul din Ungaria”, a declarat Emilian Cernica pentru GSP.ro.

Nu e în regulă, nu e drept, e rușinos ce se întâmplă! Vicepreședintele Cernica a și propus să nu mai lăsăm echipele din România să joace în Ungaria, unde nu joacă de fapt cele mai bune echipe din Ungaria, acelea joacă într-o competiție diferită, cu austriceii și slovenii. Cei din zona Harghita vor să îngroape hocheiul românesc. Pentru că nu e normal ca într-un sat din Harghita - Cârța - să existe două patinoare și în alte părți să nu fie niciunul”, a declarat Alexandru Nistor, secretarul general al Federației, pentru Gazetă.  

GSP l-a contactat pe președintele clubului din Miercurea Ciuc, Laszlo Hodos. Acesta a reacționat evaziv: „Nu am ce să comunic! Am cerut amânare, nu mi s-a aprobat amânarea, asta este”.

„Cei de la Minister nu cunosc legea”

FRHG a anunțat la finalul anului trecut că rupe unilateral contractul cu Ministerul Sportului, renunțând, astfel, benevol la finanțarea primită dinspre forul lui Eduard Novak.

Oamenii din fruntea hocheiului românesc acuză că Ministerul Sportului, în speță Eduard Novak, s-a implicat în alegerile generale de la Federație și că, folosindu-se de prerogativele sale, ar avea drept scop îndepărtarea actualei conduceri a FRHG, unde Alexandru Hălăucă fusese reales la alegerile din 15 septembrie.

„În acest an este un atac asupra Federației din partea ministrului și a celor apropiați lui. Ministerul a avut doi reprezentanți la Adunarea Generală din septembrie de anul trecut. Aceștia n-au sesizat niciun fel de problemă. N-au fost probleme, dar ministrul Novak a decis anularea acestor alegeri, acum ne luptăm în instanță. 

Nu vor să ne dea finanțare, pentru că documentele n-au fost semnate de președintele Federației. Le semnase secretarul general, Alexandru Nistor, pentru că, fiind în litigiu, președintele nu mai știa dacă poate sau nu să le semneze. Asta a fost singura problemă. Dar, așa cum am spus, cei din Harghita vor neapărat să pună mână pe Federație”, afirmă Emilian Cernica, vicepreședintele Federației.

Pe același subiect, Alexandru Nistor, secretarul general FRHG, declară: „E incredibil ce face ministrul Novak Federației, nu ne dau finanțare pentru că susțin că eu nu eram eligibil și nu puteam semna documentele, dar ei nu cunosc legea. Eu sunt angajat al Federației pe perioadă nedeterminată. Atât timp cât președintele Hălăucă era contestat în instanță, eu puteam să semnez aceste documente pentru finanțare. Nu cunosc legea cei de la Minister. 

Oto Bâcu, reprezentantul Ministerului la Adunarea Generală a Federației, a fost presat să scrie un raport nefavorabil, dar a fost corect, a refuzat, și a fost tras pe linie de moartă la Ministerul Sportului. Acum a plecat la Ministerului Tineretului, a fost forțat s-o facă. 

Ministrul Novak și cei din zona Harghita vor să îngroape hocheiul românesc. Am fost și la Comisia pentru Sport din Parlament și le-am spus că românii au ajuns în țara lor să fie mai rău tratați decât o minoritate în Ucraina”.

CITEȘTE ȘI: 

Sistemul prin care Novak a dat bani Federațiilor stârnește nemulțumiri: „Cum să faci rezultate fără bani?” » Cum s-au împărțit sumele și cine a pierdut față de 2022
MINISTERUL SPORTULUI
Sistemul prin care Novak a dat bani Federațiilor stârnește nemulțumiri: „Cum să faci rezultate fără bani?” » Cum s-au împărțit sumele și cine a pierdut față de 2022
CSM București a răspuns acuzațiilor dure ale Rapidului, dar a primit imediat replica: „Răutate, impostură și prostie”
CSM BUCUREȘTI - RAPID
CSM București a răspuns acuzațiilor dure ale Rapidului, dar a primit imediat replica: „Răutate, impostură și prostie”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
Eu2306
Eu2306  •  02 Februarie 2023, 09:52
Postat de Eu2306 pe 02 Februarie 2023, 08:20

Am zis de mult ca romanica este cel mai prost stat de pe mapamond,poate chiat din galaxie... Avem unguri in parlament... Acceptam totul pentru unguri... Mai nou sunt si *** *** ***...

GSP ...alo?! Cum sa scriu despre urmasii nomazilor indieni sa nu ma cenzurati?? *** sunt peste tot in lume si nu este jignitor pentru ca toti i-au confundat cu *** adica Jewish... Si depre partidul prostilor din romania ?? PPR...ce este de cenzurat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Eu2306
Eu2306  •  02 Februarie 2023, 08:20

Am zis de mult ca romanica este cel mai prost stat de pe mapamond,poate chiat din galaxie... Avem unguri in parlament... Acceptam totul pentru unguri... Mai nou sunt si *** *** ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecesebist_de_mic
zecesebist_de_mic  •  01 Februarie 2023, 22:37
Postat de emil1986 pe 01 Februarie 2023, 14:28

***, ai dreptate. Din pacate, romanii mei nu inteleg ca hocheiul romanesc e reprezentat, din pacate pentru noi romanii, doar de Ţinul Secuiesc. Fara jucatorii maghiari cred ca eram in ultima divizie la nivel de nationala.

Alooo, nenea, te descalifici din start. Numai pentru faptul ca scrii tinutul...., care nu exista nici juridic, nici administrativ (in urma unor decizii definitive ale CA Mures), ne arata cam din ce aluat esti facut.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează