SPORTURI  »  HOCHEI  »  PATINOAR

FOTO Demolarea patinoarului "Mihai Flamaropol", în ultima fază » Au pus la pământ și acoperișul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2016 12:01

Începută pe 24 martie, demolarea istoricului patinoar de pe Bulevardul Basarabia a ajuns spre final. 

Zilele acestea a fost dărâmat și acoperișul (foto jos).

clipboard01w

Au mai rămas doar terenurile de tenis adiacente, care încă nu au fost eliberate pentru a fi nivelate. La startul lucrărilor, s-a estimat că operațiunea de demolare va dura 70 de zile. 

Patinoarul " Mihai Flamaropol" va fi reconstruit şi modernizat, urmând apoi să devină unul dintre cele mai moderne patinoare înscrise în circuitele sportive din Uniunea Europeană.


Începută pe 24 martie, demolarea istoricului patinoar de pe Bulevardul Basarabia a ajuns spre final. 

Zilele acestea a fost dărâmat și acoperișul (foto jos).

clipboard01w

Au mai rămas doar terenurile de tenis adiacente, care încă nu au fost eliberate pentru a fi nivelate. La startul lucrărilor, s-a estimat că operațiunea de demolare va dura 70 de zile. 

Patinoarul " Mihai Flamaropol" va fi reconstruit şi modernizat, urmând apoi să devină unul dintre cele mai moderne patinoare înscrise în circuitele sportive din Uniunea Europeană.

8000
de locuri avea patinoarul "Mihai Flamaropol" atunci când a fost inaugurat

Proiectul construcției noului patinoar, a cărui valoare estimată este de aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 de milioane EURO), va fi realizat în 36 luni (24 luni pentru lucrările de proiectare şi execuţie şi 12 luni pentru serviciile tehnice de operare şi mentenanţă post finalizare), şi presupune dotarea şi echiparea la cele mai înalte standarde de calitate.

Contractul presupune demolarea construcţiilor existente, proiectarea şi execuţia unui nou complex multifuncţional destinat competiţiilor sportive pe gheaţă şi a altor activităţi culturale şi de agrement.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
saramago
saramago  •  22 Mai 2016, 23:37

Canada și-a apărat cu succes titlul mondial cucerit în 2015 la Praga: în finala de la Moscova, hocheiștii antrenați de Bill Peters au trecut cu 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) de „Atlético Madrid” (Finlanda), la capătul unui meci nu tocmai spectaculos. Compatrioții lui Gretzky nu au repetat greșelile aferente partidei din preliminarii (0-4 !) și nici erorile rușilor din semifinale; fundașii au curățat eficient zona de apărare, centrii au jucat simplu, cu precădere în treimea neutră, iar atacanții au fost în stare să execute forechecking-ul imediat după ce au (s-a) pierdut pucul. Golurile lui McDavid (prima alegere în draftul NHL de anul trecut) și Duchene (EN) au pecetluit al 26-lea triumf mondial al „frunzei de arțar”, care în acest fel se apropie la numai un trofeu de „big red machine” (IIHF cumulează titlurile URSS și Rusiei). Altfel, Corey Perry a intrat în Triple Gold Club, fiind al 28-lea hocheist care își înscrie în palmares cele trei distincții majore din sportul cu crosa și pucul (titlul olimpic, Cupa Stanley și titlul mondial), junele finlandez Patrick Laine (18 ani) a fost desemnat MVP-ul turneului, iar Vadim Shipachyov a devenit golgeterul competitiei, cu 18 puncte (6 goluri + 12 assist-uri). Ceremonia de premiere a fost onorată de prezidentul Vladimir Putin care, cu jumătate de gură, s-a arătat mulțumit de bronzul cucerit de reprezentativa Rusiei. Şi care, între altele, le-a mulțumit canadienilor pentru, citez, acest sport minunat pe care l-au oferit lumii.

saramago
saramago  •  22 Mai 2016, 19:16

Profitând de jocul foarte deschis și excesiv de entuziat al tânărului team american, echipa Rusiei și-a desfășurat în voie acțiunile ofensive și, drept urmare, a câștigat cu un (mult prea) sever 7-2 finala mică a Mondialelor de hochei pe gheață din acest an. Este al treilea trofeu în trei ani de mandat pentru tehnicianul Olegs Znaroks (leton cu pașaport german), însă bronzul din 2016 urmează aurului din 2014 și argintului din 2015. În altă ordine de idei, medalia de bronz este prețioasă în special pentru tinerii Sorokin, Shestyorkin și Marchenko, aflați la prima distincție mondială la nivel de seniori, pentru Telegin, Lyubimov și Sannikov, care nu se știe dacă vor mai prinde convocări în reprezentativa Rusiei la turnee de acest nivel, și pentru Voynov, ex-jucătorul lui LA Kings, cel care în luna august a anului trecut era încarcerat într-un centru de detenție din California, unde își ispășea o pedeapsă pentru violență domestică.

saramago
saramago  •  21 Mai 2016, 19:11

Finlanda s-a calificat în ultimul act al Mondialelor de hochei pe gheață după ce a câștigat cu 3-1 (0-1, 3-0, 0-0) semifinala disputată împotriva reprezentativei Rusiei; elevii lui Olegs Znaroks au construit mai multe acțiuni ofensive, au petrecut mai mult timp în treimea de atac, au pus accentul pe combinații sofisticate, dar au păcătuit în situatiile de SH și PP, adică în momentele în care s-a făcut diferența. Învingătorii au stat mai bine la angajamente, la duelurile fizice și, mai cu seamă, la execuțiile decisive, fiindcă au marcat de trei ori (Aho – două goluri, ambele în PP – și Jussi Jokinen) din 16 șuturi, spre deosebire de ruși care au înscris un gol (prin Shirokov) din 29 de șuturi. Rezultatul jocului ar fi fost altul dacă starurile amfitrionilor – Ovechkin, Kuznetsov, Datsyuk, Shipachyov, Dadonov – nu s-ar fi întrecut în ratări și dacă Marchenko, Panarin și, din nou, Ovechkin n-ar fi încasat eliminari în urma unor intervenții efectuate în zone nepericuloase pentru poarta lui Bobrovsky. Altfel, Finlanda poate realiza tripla în acest sezon (aur la Mondialele U 20, la Mondialele U 18 și la Mondialele de seniori), dacă se va impune în finala de duminică, 22 mai, pe care, cel mai probabil, o va disputa în compania Canadei.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează