SPORTURI  »  HOCHEI  »  NHL

FOTO / Revoltă în Canada după ce Vancouver Canucks a pierdut Cupa Stanley

Revoltă în Canada. Foto: Reuters +5   FOTO
Revoltă în Canada. Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 16 iunie 2011 12:58

Fanii canadieni au făcut scandal după ce echipa lor favorită a fost învinsă de Boston Bruins în finala NHL

Ultimul meci al finalei NHL avea să se dispute la Vancouver, în Rogers Arena. Ce îşi putau dori mai mult fanaticii canadieni. Gheaţa proprie era un avantaj, de care însă cei de la Vancouver Canucks nu au profitat. Boston Bruins s-a impus cu 4-0 în meciul al şaptelea şi cu 4-3 la general. Supărarea canadienilor a fost una zgomotoasă. Au răsturnat maşini, apoi le-au dat foc, au spart geamurile de la hoteluri şi magazine.

Mii de fani, aproximativ 70.000, s-au adunat în centrul oraşului pentru a urmări pe ecrane uriaşe ultimul meci al finalei NHL. Pe măsură ce Bergeron şi Marchand înscriau goluri, nervozitatea fanilor creştea. Totul a început cu aruncatul sticlelor în ecrane. Apoi nebunia s-a dezlănţuit. Poliţia a încercat să oprească furia, dar fanii au fost prea hotărîţi să-ăi verse amarul. Nu au existat răniţi. Două maşini ale Poliţiei au fost incendiate. "A fost o nebunie, imediat ce s-a încheiat meciul oamenii au încept să iasă pe străzi.

Toată lumea îşi amintea revolta din 1994. S-au urcat pe maşini, apoi le-au răsturnat şi le-au dat foc", a spus pentru New York Times Geoff Mathews, care locuieşte în centrul Vancouver-ului. În 1994, fanii au făcut scandal după ce Vancouver Canucks a pierdut meciul al şaptelea al finalei NHL în faţa celor de la New York Rangers. revolta din 1994 a lăsat în urmă un rănit şi pagube de peste 1 milion de dolari. Fernando Nagleo, care a fost martor şi la ciocnirile de acum 17 ani a spus că în 2011 totul a fost mai puţin intens.


Poliţiştii au folosit spray cu piper, gaz lacrimogen şi fumigene pentru a-i îndepărta pe fani. După aproape două ore spiritele s-au liniştit.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
bdgeorge
bdgeorge  •  16 Iunie 2011, 16:48
Postat de ligax pe 16 Iunie 2011, 15:46

Au si astia 3 fraieri pe km2 si uite ce se intampla.........

mai prietene tu compari "satucul"ala unde locuiesti numit Cluj cu Vancuver??stai in banca ta si nu mai posta prostii sunt ani buni de cand Vancuver e in primele 5 orase din lume ca nivel de trai....tu stai in mizeria aia a ta de oras si nu mai te baga in seama..

ligax
ligax  •  16 Iunie 2011, 15:46

Au si astia 3 fraieri pe km2 si uite ce se intampla.........

Vezi toate comentariile (2)
Comentează