SPORTURI  »  HOCHEI  »  NHL

Pinguini la șefie » Pittsburgh Penguins a cucerit cea de-a patra Cupă Stanley din istorie

Chris Kunitz de la Penguins le arată fanilor Cupa Stanley și sărbătoresc împreună // Foto: Reuters
Chris Kunitz de la Penguins le arată fanilor Cupa Stanley și sărbătoresc împreună // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2016 00:00

Echipa din Pittsburgh a cucerit, duminică noapte, cel de-a patra Cupă Stanley din istorie, după 3-1 în meciul 6, cu San Jose Sharks.

Ultimul titlu din liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheață pentru Penguins aterizase la Pittsburgh la finalul sezonului 2008-2009. Acum, team-ul din Pennsylvania a luptat 6 meciuri cu adversarii din San Jose, scor general 4-2, pentru a-și trece un nou trofeu în palmares.

Duminică, în ultima partidă, Penguins au învins cu 3-1, prin reușitele semnate de Brian Dumoulin, Kris Letang și Patrick Hornqvist. Golul Rechinilor a fost opera lui Logan Couture, acesta egalând la unu în cea de-a doua repriză.

Rezultatul acesta era cu atât mai greu de închipuit la început de sezon cu cât Penguins au început prost, ba chiar și-au văzut antrenorul schimbat la jumătatea lunii decembrie, atunci când Mike Sullivan l-a înlocuit pe Mike Johnston.

Astfel, reprezentanta Estului a devenit cea de-a 6-a echipă care câștigă campionatul cu schimbare de antrenor în timpul sezonului.

"Când te uiți la echipă, la câți jucători noi au venit și la cum s-au integrat, îți dai seama cât e de special acest titlu", a declarat Sidney Crosby, căpitanul celor de la Pittsburgh și câștigător al titlului de MVP.

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 4-2 la general

  • Penguins-Sharks    3-2
  • Penguins-Sharks    2-1
  • Sharks-Penguins    3-2
  • Sharks-Penguins     1-3
  • Penguins-Sharks    2-4
  • Sharks-Penguins    1-3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
saramago
saramago  •  18 Septembrie 2016, 10:12

În „Air Canada Center” din Toronto, în fața a 18 978 de spectatori, reprezentativa Canadei a învins net, scor 6-0 , echipa Cehiei, în meciul ei de debut la actuala ediție a Cupei Mondiale la hochei pe gheață. Golurile campionilor mondiali și olimpici în exercițiu au fost marcate de Crosby, Burns, Bergeron, Thronton, Toews și Pietrangelo. Portarul Price a reușit SO-ul. Dominarea canadienilor este atestată atât de raportul șuturilor pe poartă (50-27), cât și de cel al angajamentelor câștigate (45-28). Anterior, echipa (restului) Europei [hocheiștii suedezi, finlandezi, cehi și ruși își servesc, cum este și normal, propriile reprezentative] a furnizat o surpriză de proporții, dispunând cu 3-0 de reprezentativa Statelor Unite , una dintre pretendentele la victoria finală. Slovacul Gaborik, neamțul Draisaitl și francezul Bellemare au înscris golurile partidei, în vreme ce portarul slovac Halak a izbutit SO-ul. Altfel, americanii au șutat mai mult pe spațiul porții adverse (35-17) și au câștigat mai multe angajamente (29-24).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close