SPORTURI  »  JO 2012  »  SCRIMĂ

FOTO Semifinala la spadă feminin s-a terminat cu scandal mare: ”învinsa” a refuzat să părăsească planşa

Shin A Lam nu și-a putut stăpîni lacrimile (foto: Reuters) +6   FOTO
Shin A Lam nu și-a putut stăpîni lacrimile (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 iulie 2012 22:09

Furtună la una dintre semifinalele probei de spadă feminin de la Olimpiadă. Era meciul dintre germanca Britta Heidemann şi sud-coreeanca Shin A Lam. Cum egalitatea persista, s-a intrat în prelungiri. Era 5-5.

În minutul suplimentar, cînd mai era doar o secundă de joc, Heidemann a avut patru asalturi consecutive, iar la unul dintre ele a punctat. Atunci antrenorul sportivei din Coreea de Sud a luat foc. El a susţinut că germanca nu avea cum să facă patru atacuri într-o singură secundă, prin urmare, punctul a venit după expirarea timpului de joc.

Arbitrii au declarat-o totuşi pe Heidemann cîştigătoare. În acest timp, oficialii asiatici au tot protestat, chiar şi în scris, pentru care urmau să achite o taxă!

Şocată de cele întîmplate, Shin A Lam, care o eliminase în ”sferturi” pe Anca Măroiu (15-14), s-a aşezat deznădăjduită pe marginea podiumului de luptă şi refuza să plece. I-au dat lacrimile. Ştia că dreptatea se afla de partea sa: dacă scorul rămînea egal, ea ar fi cîştigat deoarece avea prioritate potrivit tragerii la sorţi.

Suspansul a durat peste o oră, timp în care Comisia tehnică a federaţiei de specialitate a căutat o soluţie. Degeaba. Arbitrii nici nu au dorit să revadă faza incriminată pe video. Verdictul final: victoria aparţine Brittei Heidemann.

La aflarea sentinţei, Shin A Lam a izbucnit din nou în lacrimi. În timp ce oficialii Federaţiei Internaţionale de Scrimă îi cereau să părăsească planşa, cei sud-coreeni i-au zis să nu o facă. Şi ea nu a plecat. Atunci a intervenit secretarul general al federaţiei. S-a dus la sportivă şi, cu mîna după umărul ei, a convins-o dînd-o jos aproape cu forţa. Shin A Lam a pornit plîngînd, în aplauzele spectatorilor.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
alex.j
alex.j  •  31 Iulie 2012, 00:08
Postat de mihnea80 pe 30 Iulie 2012, 22:40

Mi s-a facut mila de koreanca cand dupa 50 de min au venit aia doi barbati si au fortat-o sa iasa de pe plansa. Nu asa te comporti cu un sportiv, nu-l bruschezi ca un badaran. Daca si romanii sunt partasi la furtul asta, daca au facut si ei parte din comitetul ala director sau ce mama masii a fost, ar trebui sa-si dea demisia.

Sa zica merci ca nu s-a intimplat la Giurgiu ca o luau aia din clanu' Butoane de craci si o aruncau in Dunare ! Direct !

bun1cu
bun1cu  •  31 Iulie 2012, 00:07

Cine a luat aurul la spada ?

alex.j
alex.j  •  31 Iulie 2012, 00:04
Postat de sibelius pe 30 Iulie 2012, 23:09

Iti dai seama daca era Becali in locul lor?

Ce tare ! Daca in locu' lu' Becali era Becali ? Cu Lutu si cu Virgil . Cu icoane si casetofoane cintind psalmi !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează