SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  CORESPONDENŢĂ DIN VANCOUVER

IMAGINI ŞOCANTE / Olimpiada începe în doliu: un sportiv georgian a decedat!

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2010 00:00

Lumea e în doliu! Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver ar fi trebuit să fie o adevărată sărbătoare. Din păcate, totul s-a transformat într-un coşmar şi nimănui nu-i mai arde de petrecere. Vezi imagini şocante cu accidentul sportivului georgian  (video)

La antrenamentul de sanie care a avut loc la Sliding Center din Whistler, georgianul Nodar Kumaritashvili, 21 de ani, s-a rănit atît de grav la ultimul viraj – acelaşi care le-a făcut probleme şi surorile Raluca şI Violeta Strămăturaru - încît intervenţia medicilor nu i-au putut salva viaţa.

Lumea s-a îngrozit şi organizatorii au decis sâ închidă tot complexul. Sportivul s-a lovit de un stîlp de metal după ce a pierdut controlul saniei şI a trecut peste pistă. Specialiştii spun că el avea peste 150 km/h în momentul accidentului.

“În momentul în care l-au adus la spital, noi eram acolo. Au încercat să-i resusciteze. Sîntem şI noi şocaţI”, a declarat Raluca Strămăturaru, sportivă ce cu o zi în urmâ a avut şi ea un accident la Sliding Center.

Printre cei care nu au fost în stare să stăpînească sania s-a numărat şi Armin Zoeggeler, din Italia, cel care este considerat de multă lume drept marele favorit la cîştigarea titlului olimpic. Pîrtia de sanie de la Whistler este cea mai rapidă din lume.

Mihaela Chiraş, care va concura pentru ţara noastră în probele de sanie, explică de ce au loc atît de multe accidente la Whistler. “În toamnă, noi ne-am antrenat aici. Violeta Strămăturaru a avut şi atunci un accident exact în locul în care a avut probleme şi acum. Din fericire, noi sîntem bine. Pîrtia este modificată în ultimele două viraje, este altfel decît o ştiam noi. Cu problema asta se confruntă toată lumea”, este de părere Chiraş.

UPDATE / Georgianul care a murit la JO de la Vancouver e de vină!

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
 •  15 Februarie 2010, 13:21

Dumnezeu sa-l ierte! Mare tragedie, imagini socante care te descurajeaza sa mai participi la asemenea sport. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere cordoleante familiei. Mare pierdere.

anna_stelista
anna_stelista  •  14 Februarie 2010, 00:53

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.Pacat,mare pacat ca era tanar.Chiar ma sochiaza cand vad cati oameni mor tineri :(( Daca tot mai multi sportivi se plang ca pista e prea rapida si ca au probleme la o anumita curba,ar trebui modificata curba aia,sa nu mai fie asa periculoasa.Chiar trebuie sa moara un om pentru a fi luate masuri???

 •  13 Februarie 2010, 19:50

Canadieni criminali...Pirtie modificata, nici o plasa de protectie, stilpi metalici chiar linga pista, amatorism pe toata linia... Astia nu sint buni decit la imagine... Ca sa nu mai vorbim de alegerea total neinspirata a CIO;cum sa dai tu olimpiada de iarna la niste papagali care stiau f.bine ca in aceasta perioada ploua si sint temperaturi de peste 0 grade? Deja s-au aminat probele de schi din cauza zapezii imbibate de apa...Rusine Comitetului Olimpic!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează